Ekspertene spår Tour de France:– Disse vinner, overrasker og skuffer i årets Tour

KJENTE FJES: Alberto Contador (oppe, f.v.), Chris Froome, Cadel Evans, Joaquim Rodríguez (nede, f.v.), Alejandro Valverde og Andy Schleck vil nok alle markere seg i årets ritt - enten på en positiv eller negativ måte. Foto: AP Photo/Christophe Ena/EPA/Guillaume/AFP PHOTO/Jeff Pachoud. Horcajuelo. Montasje: ABC Nyheter.
KJENTE FJES: Alberto Contador (oppe, f.v.), Chris Froome, Cadel Evans, Joaquim Rodríguez (nede, f.v.), Alejandro Valverde og Andy Schleck vil nok alle markere seg i årets ritt - enten på en positiv eller negativ måte. Foto: AP Photo/Christophe Ena/EPA/Guillaume/AFP PHOTO/Jeff Pachoud. Horcajuelo. Montasje: ABC Nyheter.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sykkelkjennere fra inn - og utland gir sine spådommer. En brite og en spanjol kommer til å kjempe om seieren - et par gamle kjenninger vil floppe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag starter Tour de France - det hardeste sykkelløpet i verden, kanskje også det hardeste idrettsarrangementet uansett idrett.

198 ryttere stiller til start på Korsika, og én vinner skal kåres.

For å få litt klarhet i hvem i mylderet av syklister det er verdt å holde ett øye med de neste tre ukene, tok ABC Nyheter kontakt med syv svært sykkelkyndige personer fra Norge, USA, Danmark, Spania og England.

Vi stilte de følgende spørsmål:

1: Hvem blir topp tre i årets Tour, og i hvilken rekkefølge?

2: Hvofor vinner rytteren du har satt opp som din favoritt?

3: Hvem blir årets store overraskelse?

4: Hvem blir årets flopp?

Svarene på enkelte av spørsmålene var svært like - svarene på andre var mer oppsiktsvekkende.

Her er responsen vi fikk:

Nacho Labarga (sykkelekspert i den spanske sportsavisen Marca)

1. Chris Froome foran Alberto Contador og Jurgen Van den Broeck.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

2. Froome er den som har vist seg å være i best form i hele år - det viste han i Critérium du Dauphiné. Han er Skys absolutte leder, et lag som er utrolig sterkt, og jeg tror virkelig at dette er hans år.

3. Jeg håper det blir en spanjol: Mikel Nieve fra Euskaltel.

4. Jeg er redd jeg må si Igor Antón.

Saken fortsetter under bildetKANDIDAT: van Garderen er Evans' lagkamerat i BMC. I fjor vant han den hvite ungdomstrøyen. Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez.KANDIDAT: van Garderen er Evans' lagkamerat i BMC. I fjor vant han den hvite ungdomstrøyen. Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez.

Arild Eriksen (sykkelkommentator på Eurosport)

1. Chris Froome foran Alberto Contador og Tejay van Garderen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

2. Han virker til å være i utrolig god form, han virker til å være ganske mye sterkere enn Contador på tempo for øyeblikket, og han har et bedre lag rundt seg enn Contador.

3. Kanskje Nairo Quintana. Jeg håper litt på Thibault Pinot - han var jo god i fjor, men kanskje han kan være enda bedre i år. Andrew Talansky kan også overraske.

Artikkelen fortsetter under annonsen

4. Cadel Evans. Jeg tror rett og slett ikke han er god nok lenger.

Jon Brand (sykkelreporter i The New York Times)

1. Chris Froome foran Richie Porte og Alberto Contador.

2. Froome har hatt årets ritt i lomma helt siden han testet Skys tålmodighet ved å rykke fra Bradley Wiggins på La Toussuire i fjor. Han har totalt dominert så langt i år, og vunnet fire av de fem etappeløpene han har deltatt i. Porte kan kanskje bli hans eneste virkelige utfordrer i år - heldigvis for Froome er han en lagkamerat!

3. Andrew Talansky. Jeg la for alvor merke til ham da han ble nummer syv i Vuelta a España i fjor, men jeg ble enda mer imponert da han ble andremann i Paris-Nice i år. Han har alt som skal til for å bli en god sammenlagtrytter: han kan kjøre tempo, klatre og er taktisk smart. Ryder Hesjedal og Daniel Martin er kanskje Garmin-Sharps to kapteiner i år, men Talansky kan fort snike seg inn blant topp ti.

Artikkelen fortsetter under annonsen

4. Cadel Evans blir floppen. Virus eller ikke virus: han så ut til å være over toppen i fjor. Jeg er heller ikke sikker på at en tredjeplass i et tynt felt i Giro d'Italia i år teller som et comeback. Tejay van Garderen kan fort komme til å overta lederrollen i Pyreneene en plass.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Saken fortsetter under bildetKAPTEIN: Danske Fuglsang leder Astana-laget. Foto: AP Photo/Alberto Saiz.KAPTEIN: Danske Fuglsang leder Astana-laget. Foto: AP Photo/Alberto Saiz.

Daniel Benson (redaktør for nettstedet cyclingnews.com)

1. Alberto Contador foran Chris Froome og Alejandro Valverde.

2. Contador vet hvordan han skal vinne treukersritt. Jeg vet folk sier at formen hans har vært litt halvveis siden comebacket (fra dopingutestengelsen i fjor sommer), men slik har formen hans vært nesten siden 2010. Han er ikke den samme Contador han en gang var, men vi så i Vuelta a España i fjor at han er kapabel til å vinne treukersritt selv med få konkurransedager bak seg. Det tror jeg er kjennetegnet på en som vil gjøre det skarpt i juli.

Artikkelen fortsetter under annonsen

3. Valverde har ikke alltid lykkes i Touren, men jeg plasserte han på podiet og tror han kan gjøre det bra. Også Jakob Fuglsang.

4. Har noen sagt Sagan enda? Nei, jeg tør ikke å ta sjansen på det. Kanskje Joaquim Rodríguez.

Henrik Alpers (redaktør i sykkelmagasinet Landevei)

1. Alberto Contador foran Chris Froome og Joaquim Rodríguez.

2. Contador drar det i land fordi han har mye erfaring fra slike etapperitt. Froome synes jeg er veldig arrogant. Han snakker som om det skal bli lett. Han gjorde det bra i fjellene i fjor, men da var han hjelperytter. Det å ha gul trøye innebærer i hvertfall en og en halv time mindre restitusjon per dag. Jeg tror Froome undervurderer hva den gule trøya betyr. Contador har også vært i den situasjonen mange ganger. Han er ikke så ivrig på å være en figur i pressen, så han slipper på en måte billigere unna. Det er der jeg tror forskjellen kommer til å ligge.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

3. Daniel Martin.

4. Cadel Evans blir årets store flopp. Grunnen til det er at det ene året han vant Tour de France, så fokuserte han hele sesongen på det løpet. I år kjørte han Giro d’Italia, og gjorde det riktignok veldig bra der, på impuls.

Saken fortsetter under bildetKLATRER: Colombianske Nairo Quintana er av mange spådd en lysende fremtid. Foto: EPA/YOAN VALAT.KLATRER: Colombianske Nairo Quintana er av mange spådd en lysende fremtid. Foto: EPA/YOAN VALAT.

Jimmi Willemoes Jensen (sportsjournalist i danske Ekstra Bladet)

1. Chris Froome foran Alberto Contador og Joaquim Rodríguez.

2. Froome vinner fordi han har vist at han er litt bedre enn alle andre i år. Han har også et lag som ser veldig sterkt ut.

3. Nairo Quintana fra Movistar. Han har vist klasse i år, og jeg tror han kan bli en outsider til en pallplass.

4. Uff, den er vanskelig. Andy Schleck ser ikke ut til å være god nok, men han er likevel kaptein på laget sitt. Jeg tror ikke at han kommer til å vise noe som helst.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mads Kaggestad (tidligere proffsyklist, nå kommentator i TV 2)

1. Chris Froome foran Alberto Contador og Ryder Hesjedal.

2. Først og fremst fordi han er en bedre temporytter. I tillegg har han et like godt lag rundt seg, og Froome er god nok å klatre til at han henger med Contador. Slipper han Contador, vil han uansett ikke tape mye tid.

3. Det er et veldig godt spørsmål, men det tror jeg nesten ikke jeg kan svare på. En rytters prestasjoner kan kanskje være en overraskelse for meg, men er kanskje ikke en overraskelse for andre. Jeg tør ikke å spå noen.

4. Jeg tør ikke spå noen flopp heller, men jeg har lave forventninger til Andy Schleck. Hvis vi skal sammenligne han med det han har gjort i tidligere år, så tror jeg ikke vi skal ha så høye forventninger til verken han eller laget.

Les alt om rittet på ABC Nyheters Tour de France-side