Kaptein Casillas' vonde tid

Iker Casillas har spilt 147 landskamper for Spania. (FOTO: AFP/NTB Scanpix)
Iker Casillas har spilt 147 landskamper for Spania. (FOTO: AFP/NTB Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Når finalen i kontinentcupen spilles mellom Brasil og Spania søndag, er det kanskje én spiller som har mer grunn enn andre til å glise ekstra fett: Iker Casillas.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spanias 32 år gamle målvakt har vært igjennom det som for ham godt kan kalles et annus horribilis.

Landslaget har vært fint å ha for ham etter at han ble parkert fullstendig på sidelinjen av José Mourinho i Real Madrid sist sesong.

Allerede i 1996 fikk han sin første U15-landskamp for Spania. I søndagens finale får han sin A-landskamp nummer 148.

Casillas har ingen problemer med å si at han har vært igjennom den tyngste perioden i sitt profesjonelle idrettsliv. Han er glad bare for at han spiller igjen.

– Ja, jeg er blitt en glad person igjen. Det er alltid vanskelig å komme i en situasjon du aldri erfart før. Det har ikke vært lett, men nå er jeg ferdig med det. Jeg er blitt en annen Iker Casillas, forklarte han i et intervju med fifa.com.

Vraket

Casillas har spilt i Real Madrid i hele sin karriere. Han er regnet som en gentleman. Svært sjelden har han vært skadet. Før forrige sesong var det aldri noen tvil om at han skulle stå mellom stengene når Real Madrid spilte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var før han ble skadet i tre måneder. Etter det plasserte Mourinho ham på benken og satte i stedet sin lit til David Lopez. Mourinho karakteriserte Casillas i spydige og til dels nedverdigende ordelag.

Fallet ble stort for keeperen som aldri hadde opplevd annet enn trygghet i klubben han vokste opp i.

Tanken på klubben ble det som fikk han igjennom sesongen. Om ikke Jose Mourinho hadde skiftet til Chelsea, ville han ha byttet arbeidsgiver.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg taklet det ved å tenke på klubben og hva som var best for Real Madrid.

Lite søvn

Casillas er ærlig på det han opplevde. Han sier at han gråt og led, og han forteller om netter der han knapt sov.

– Jeg er en Real Madrid-mann tvers igjennom. Klubben kommer foran alt, foran meg selv, spillerne, trenerne, presidentene, direktørene. Det er alltid klubben som kommer i første rekke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I neste sesong blir Carlo Ancelotti ny trener i Real Madrid. Det gir Casillas en ny start, selv om Ancelotti naturlig nok har sagt at Casillas må vise at han fortjener plassen på laget på lik linje med alle andre.

– Jeg håper å avslutte i Real Madrid, men jeg kommer ikke til å lage noen scene om de en dag bestemmer seg for at jeg ikke er god nok og de ikke vil ha meg. Kun da vil jeg tenke på å se meg om etter noe annet, sa Casillas i FIFA-intervjuet.

Men først er det finale med Spania som gjelder. Finaler er Casillas god på. Spania ble europamestere i 2008 og 2012, og i 2010 ble de verdensmestere.

Verdens beste landslag de siste årene kan fort gjøre det igjen.

Les flere fotballnyheter