Deila henter inspirasjon hos Wenger

Stefan Johansen (t.v.) er en av mange unge spillere som har blomstret under Ronny Deilas ledelse.  (FOTO: Berit Roald/NTB Scanpix)
Stefan Johansen (t.v.) er en av mange unge spillere som har blomstret under Ronny Deilas ledelse. (FOTO: Berit Roald/NTB Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ronny Deila har løftet Strømsgodset fra nedrykksstrid til gullkamp. Porsgrunn-mannen ser mot Arsenal når han skal hente impulser til Drammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg liker veldig godt Arsène Wenger. Jeg føler vi i Godset driver litt som Arsenal. Vi må hente unge spillere og bygge opp dem. Når vi har gode generasjoner, kan vi kjempe med de store.

– Det er litt som Arsenal gjør det. De har hele tiden hatt et godt, stabilt lag samtidig som de har drevet sunt økonomisk – noe de fleste andre ikke har klart å gjøre. Han er den som jeg ser mest opp til, sier Deila når han tar imot NTB på Marienlyst stadion.

Ser til utlandet

Han har akkurat ledet SIF gjennom den nest siste treningsøkten før lørdagens eliteseriekamp mot Tromsø. Deila overtok som trener for Godset i 2008. Etter 11.- og 12.-plass de to første årene, ble det 7.- og 8.-plass. I fjor kjempet de marineblå om gullet. Bare Molde klarte å holde unna. Igjen leder Strømsgodset serien midtsommers.

Les mer om Strømsgodset på ABC Nyheters klubbsider

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har utviklet meg enormt, akkurat som laget. Vi har gått den samme veien. Jeg har alltid vært ydmyk og elsker faget. Jeg er opptatt av å sluke alt jeg kan få tak i av informasjon. Jeg reiser mye utenlands. Det er der jeg henter inspirasjon. Det blir tre-fire turer årlig. Da får jeg referanser på hvor verdenstoppen er, sier Deila.

Vil trene unge spillere

Sportssjef Jostein Flo har gitt den tidligere stopperkjempen full tillit – også da SIF i en periode slet nederst på tabellen.

– Hva er årsaken til den reisen SIF har hatt siden 2008?

– Først og fremst kontinuitet. Vi har hele tiden fått lov til å bygge videre på det vi har erfart. Vi har klart å bli tydelige på en spillestil og har etablert en kultur der mennesker får lov til å utvikle seg, sier Deila.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han overtok et aldrende lag, som han selv hadde spilt på.

– Laget er mye yngre nå enn den gangen. Da var det mange spillere som var på vei nedover i karrieren, mens nå har flesteparten karrieren foran seg. Det er en god blanding i stallen. Det er mye morsommere å trene yngre lag. Potensialet er så stort. Jeg hater å trene lag som ikke har utviklingsmuligheter, sier Deila.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke fornøyd

SIF taper aldri hjemme på «Gamle Gress». 30 strake seriekamper uten tap er fasit.

– Det er to ting vi satte oss som mål i 2008. Vi skulle bli best i landet på utvikle spillere og mennesker og samtidig spille attraktiv, underholdende fotball. Det føler jeg vi har klart, spesielt på hjemmebane, for vi har scoret vanvittig mye og sluppet inn lite med et hurtig pasningsspill som publikum har likt. Tilskuersnittet vårt har økt. Det har ikke mange andre lag klart i eliteserien, sier den tidligere Odd- og Viking-spilleren.

Han er likevel ikke helt fornøyd.

– Vi har mest å gå på når det gjelder kombinasjoner sentralt i banen på den siste tredelen og det at det skal gå hurtig nok. Da snakker jeg om temposkifter. Defensivt handler det om å være kompakte over lengre tid. Det har vi blitt bedre på i år, men har mye å gå på, sier Deila.

Les flere fotballnyheter