Schleck: – Jeg er ikke depressiv eller ulykkelig

Han har ikke vunnet et sykkelløp på to år, men Andy Schleck tror han kan bli overraskelsen i årets Tour de France.

STJERNE: Andy Schleck er kanskje ikke blant de største favorittene i årets Tour, men han er fremdeles blant de mest populære. Foto: AP Photo/Keystone, Peter Klaunzer.
STJERNE: Andy Schleck er kanskje ikke blant de største favorittene i årets Tour, men han er fremdeles blant de mest populære. Foto: AP Photo/Keystone, Peter Klaunzer.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tour de France er verdens største sykkelritt, og noen har mer å bevise enn andre i løpet av de tre ukene.

Mens folk som Mark Cavendish og Peter Sagan har vist at de er i rute og vel så det, stiller det seg noe annerledes for vinneren av 2010-utgaven av løpet.

Andy Schleck har ikke vunnet et sykkelritt siden han vant den 18. etappen av Tour de France for to år siden.

Mer om Touren: Så mye penger sykler de om

– Jeg har lest at jeg har mentale problemer

Siden den gang har luxembourgeren vært ute i lengre tid med et brukket bekken, samtidig som broren Fränk ble tatt i doping. Årets sesong har vært alt annet enn vellykket for 28-åringen, og klatreren har i store perioder hatt vansker med å i det hele tatt fullføre sykkelløp - for ikke å snakke om å vinne.

Saken fortsetter under bildetGODE TIDER: Schleck ble tilkjent seieren i Tour de France for tre år siden etter at Alberto Contador ble utestengt for doping. Få forventer at luxembourgeren skal kunne hamle opp med spanjolen denne gang. Foto: AP Photo/Christophe Ena.GODE TIDER: Schleck ble tilkjent seieren i Tour de France for tre år siden etter at Alberto Contador ble utestengt for doping. Få forventer at luxembourgeren skal kunne hamle opp med spanjolen denne gang. Foto: AP Photo/Christophe Ena.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Store spørsmålstegn har blitt stilt ved Schlecks mentale tilstand og motivasjon i all motgangen - flere fra hans eget lags støtteapparat har til og med antydet at iveren til å trene ikke har vært den største.

Det skjønner hovedpersonen selv veldig lite av.

– Jeg har lest overalt at jeg har mentale problemer. Jeg leste til og med det da jeg var hjemme og slappet av med familien. Jeg verken er eller har vært en depressiv eller ulykkelig person.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er sant at ikke alt har gått så bra på sykkelen, men en dag kommer jeg til å være i front igjen, forteller RadioShack-Leopard-rytteren til den franske sportsavisen l'Équipe.

Se startlisten til årets Tour de France her!

– Ble du overrasket?

Schleck viste antydninger til form i det nylig avsluttede Tour de Suisse - det siste løpet hans før Touren. På den svært kuperte syvende etappen satt minstebror Schleck lenge med de beste i fjellene og endte til slutt opp på 15. plass.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I oppkjøringen til Touren har lagsjefene hans vært klare på at klatreren ikke er en kandidat i sammendraget, men selv håper han å kunne overraske positivt.

– Ble du overrasket over det jeg gjorde i Sveits? Det ble ikke jeg. Jeg trengte bare en bekreftelse på at jeg er på riktig vei.

– Jeg blir ikke noen Tour-favoritt av det jeg presterte der, men jeg har planene klare for Touren. De skal jeg holde for meg selv. Kanskje blir jeg overraskelsen i juli, sier mannen med tre pallplasser i Tour de France på CVen.

Mang en ekspert har spådd Andy Schlecks sportslige død de siste 12 månedene. Ifølge den tidligere CSC-rytteren er det i beste fall prematurt.

– Jeg ble 28 tidligere denne måneden, og jeg anser meg selv fortsatt som en ung syklist - kanskje er jeg også i min beste alder. Jeg har fortsatt fremtiden foran meg, avslutter han.

Les også: Ny Tour-legende tatt i doping - 15 år etter

Les også: Hevder 48 ryttere testet positivt i 2008