Drar «hjem» igjen for 70 millioner kroner

KLUBBSKIFTE: Beñat Etxebarria Urkiaga bytter ut Betis' hvite og grønne striper med Bilbaos hvite og røde. Foto: Real Betis, Facebook.
KLUBBSKIFTE: Beñat Etxebarria Urkiaga bytter ut Betis' hvite og grønne striper med Bilbaos hvite og røde. Foto: Real Betis, Facebook.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Beñat Etxebarria blir ikke å se i Liverpool eller Manchester United neste sesong. Midtbanespilleren har bestemt seg for å returnere til Atletic Bilbao.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med spillere som Xavi, Andrés Iniesta, Cesc Fàbregas, Sergio Busquets, Santi Cazorla og Xabi Alonso å velge i, skal det mye til å spille seg inn på den spanske midtbanen.

Beñat Etxebarria fra Real Betis er en av de som har fått prøve seg, og 26-åringen har gjort det såpass skarpt at flere av de spanske og engelske toppklubbene har vært koblet til et kjøp av den lille balleleganten fra Igorre i Baskerland.

Men han blir verken å se i Liverpools røde drakt eller som en del av Manchester Citys dyre stjernegalleri.

Onsdag ble det nemlig klart at han returnerer til gamleklubben Athletic Bilbao.

Les også: – Liverpools nye spanske spiss kan være et røverkjøp

Bilbaos nye Javi Martínez

Det bekrefter klubben på sine egne hjemmesider.

Etxebarria, som ikke må forveksles med navnebror og tidligere Bilbao-legende Joseba, har signert en femårskontrakt med klubben han vokste opp i. Summen har ikke blitt offentliggjort, men flere medier melder at den ligger på rett i overkant av åtte millioner euro - altså rundt 70 millioner norsk kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etxebarria spilte for klubbens forskjellige aldersbestemte lag fra ung alder, men gikk på utlån til UB Conquense på nivå tre etter bare seks minutter med førstelagsfotball. Bilbao så ingen grunn til å ta vare på den nå 26 år gamle dyptliggende playmakeren, og ferden gikk videre til Real Betis. Debuten på a-laget kom i 2010, og siden den gang har Etxebarria blitt en stadig mer ettertraktet mann.

I Bilbao er det ventet at han skal forsøke å fylle tomrommet etter Javi Martínez. Sistnevnte dro til Bayern München i fjor sommer og var dypt savnet i det som var en skuffende påfølgende sesong for baskerne.

Etxebarria står så langt med fire landskamper for Vicente del Bosques seniorlandslag.

Les også: Avviser at de spanske stjernene spilte strippepoker