Ulvang i strupen på Northugs soloprosjekt

IRRITERT: Vegard Ulvang liker ikke at Petter Northug står utenfor landslaget i sesongoppkjøringen. (Arkivfoto: NTB scanpix)
IRRITERT: Vegard Ulvang liker ikke at Petter Northug står utenfor landslaget i sesongoppkjøringen. (Arkivfoto: NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vegard Ulvang fyrer løs mot Petter Northug som har valgt å droppe landslaget, og hevder den norske stjernen kun tenker på penger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilbake i mai gjorde Petter Northug det klart at han kjører sitt eget opplegg frem til sesongstart, og derfor bryter med landslaget.

Nå tar en av Norges tidligere langrennshelter bladet fra munnen.

– Idretten vår utvikles ikke alene på et hotellrom i Italia. Det at Petter synes det er greit å bryte ut av et system som er et produkt skapt gjennom 50 år hvor alle har bidratt med sitt, er svært alvorlig for norsk skisport, sier Vegard Ulvang til NRK.

Bakgrunn: Northug går ut av landslaget

Handler om penger

Ulvang mener norske langrennsløpere plikter til å gi noe tilbake som takk for den kompetansen de tilegner seg gjennom landslaget.

Til NRK sier han rett ut at han tror valget til Northug kun handler om penger.

– Det er nok av fleksibilitet i landslaget, så dette handler kun om en ting: Økonomi.

Reaksjon: – Et veldig merkelig valg av Northug

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Har allerede bidratt

Petter Northugs trener, Eirik Myhr Nossum, sier følgende til kritikken fra Ulvang.

– Petter har bidratt på en helt fantastisk måte i mange år. Den forandringen han nå får, med en friere rolle, tror jeg vil gjøre at han kan bidra sterkere i enda flere år fremover, sier Langås til VG.

Han avviser også at penger er motivasjonen bak den omstridte avgjørelsen.

– Ulvang vet at du ikke blir verdensmester, olympisk mester og vinner av verdenscupen av å tenke kun på penger. Motivasjon er det viktigste.

Les også: Northugs exit kan skape sponsortrøbbel

Kontroversiell avtale

Kort tid etter at Northug brøt med landslaget, signerte han en samarbeidsavtale med Coop. En avtale som skal være verdt rundt 15 millioner kroner.

Det betyr at 27-åringen må organisere sitt eget treningsopplegg i sommer, samtidig som han står fritt til å inngå kommersielle avtaler etter eget ønske.

Ved sesongstart kommende høsten vil Northug derimot være tilbake hos landslaget.