– Liverpool kan ha gjort et røverkjøp

NY MANN I RØDT: Luis Alberto har en fortid i Sevilla og Barcelona. Nå kan han kalle seg Liverpool-spiller. Foto: Liverpool Football Club, Twitter.
NY MANN I RØDT: Luis Alberto har en fortid i Sevilla og Barcelona. Nå kan han kalle seg Liverpool-spiller. Foto: Liverpool Football Club, Twitter.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han ligner på Oscar i Chelsea og kan bli en fremtidig spansk landslagsspiller. Luis Alberto er et kjøp Liverpool neppe vil angre på, skal man tro Barcelona-ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag ble det offentliggjort at Liverpool har sikret seg tjenestene til spanske Luis Alberto.

20-åringen spilte i fjor for Barcelonas b-lag på utlån fra Sevilla. Der gjorde han sakene sine skarpt nok til å overbevise Brendan Rodgers om at han er rett mann til å forsterke Liverpools offensive avdeling.

– Veldig smart spiller

Anfield-klubben måtte angivelig punge ut nesten 70 millioner kroner for å hente Alberto, men for de fleste nordmenn er unggutten fra Cádiz i Sør-Spania likevel en relativt ukjent mann.

Dét er det liten grunn til å tro at han forblir lenge.

– Han var en av de høyeste spillerne på andrelaget til Barcelona i fjor, men han er samtidig veldig teknisk og besitter gode dribleferdigheter. I tillegg har han en veldig smart og god spilleforståelse som gjør at han ofte er i posisjon til å servere andre.

– Han kom på andreplass på toppscorerlista i fjor med sine 11 mål, og noterte seg også for 17 målgivende. Det gjorde han uten å spille alle 38 kampene, og mange av de han spilte var også som innbytter, så det er en veldig smart og løsningsorientert spiller.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det sier Tommy Granli til ABC Nyheter. Han er redaktør for nettstedet til Barcelonas offisielle norske supporterklubb, Blaugrana.

PÅ SHOPPING: Brendan Rodgers er i god gang med å forsterke laget foran neste sesong. Foto: AP Photo/Jon Super.PÅ SHOPPING: Brendan Rodgers er i god gang med å forsterke laget foran neste sesong. Foto: AP Photo/Jon Super.

Følgelig følger han både de eksisterende og fremtidige stjernene i Katalonia svært tett, og han kan meddele at det er en svært anvendelig spiller som nå bytter ut Nord-Spania med Liverpool og England.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Liverpool har fått en veldig anvendelig mann i det offensive spillet. Han kan spille i alle posisjoner i angrepet: på vingene, i midten og som en «falsk nier».

Les også: Rodgers handler mer spansk

– Ligner på Chelsea-stjerne

Alberto er den andre spanjolen Rodgers har hentet i sommer - for ikke lenge siden ble også Iago Aspas klar for de røde.

Spania har for tiden et utall offensive spillere av ypperste kvalitet, men Granli trekker frem en brasilianer når han blir spurt om det er en spiller 20-åringen minner om.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg vil sammenligne han med Oscar i Chelsea. De ligner veldig på hverandre. Som Oscar, så vandrer også Alberto veldig mye i angrepet. Sistnevnte er litt høyere og litt sterkere enn Oscar, men de er samme type spiller, forteller han.

– Har Liverpool gjort en god handel?

– Pengemessig vet jeg ikke hvor jeg vil sette ham. Men nesten 70 millioner kroner kan være en god pris i og meg at han presterte såpass godt for b-laget i fjor. Liverpool betalte vel 140 millioner for Jordan Henderson, så Alberto kan vise seg å være et røverkjøp.

Les også: – Liverpool vil betale 200 millioner for armener

Fremtiden: det spanske a-landslaget

Luis Alberto Romero Alconchel, som er hans fulle navn, har representert landet sitt både på U18-, U-19- og U21-nivå, men har til gode å bli tatt ut på Vicente del Bosques seniorlag.

Takler han overgangen fra spansk til engelsk fotball, mener Granli at en plass på verdens ubestridt beste landslag ikke er utenfor rekkevidde.

– Ja, jeg tror han er en fremtidig landslagsspiller. Han kan kjempe om en plass etter hvert. Det er veldig mange gode spillere i Spania, men, hvis han klarer å tilpasse seg spillestilen i Liverpool og England, så tror jeg han kan klare det.

Les flere fotballnyheter på ABC Nyheter Fotball