Guardiola inntar Bayern

«BLIR TYSKER» Pep Guardiola tar mandag fatt på trenerjobben i Bayern München.
«BLIR TYSKER» Pep Guardiola tar mandag fatt på trenerjobben i Bayern München.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag holder spanjolen sin første pressekonferanse som Bayern-trener. Forventningene er skyhøye.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Allerede i januar ble det klart at Guardiola kom til å bli Jupp Heynckes' etterfølger. Seks måneder senere tiltrer han trenerjobben i en klubb som sist sesong vant alt som kunne vinnes.

München-laget var fullstendig overlegne i året som gikk. I mesterligaen slo de blant annet Barcelona med 7-0 over to kamper i den ene semifinalen. I finalen ble det 2-1 over sin tyske kollega Borussia Dortmund. Laget vant også den tyske serien med 25 poeng ned til lag nummer to på tabellen, mesterligafinalemotstanderen fra Dortmund. Cupgullet ble sikret etter en dramatisk finale mot Stuttgart. Bayern vant til slutt 3-2 etter å ha ledet 3-0 langt ut i andre omgang.

Pep Guardiola opplevde eventyrlige år med 14 titler som Barcelona-trener mellom 2008 og 2012. Det blir forventet i Tyskland at han opprettholder suksessen i Bayern.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Målet er å gjøre om det vi oppnådde det siste året til en ny era. Selv om det høres rart ut etter en trippelsesong, så har vi de beste årene foran oss, sier Bayern-kaptein Philipp Lahm.

Siden avgangen i Barcelona for litt over et år siden, har Guardiola bodd i New York og samlet krefter. 42-åringen har brukt tiden godt. Han har blant annet tatt mange tysktimer.

Onsdag leder Guardiola sin første Bayern-trening, som for anledningen blir flyttet til kamparenaen. Det er ventet at hele 25.000 publikummere vil komme for å se spanjolen i aksjon.

Bayern tar imot Barcelona 24. juli. Det blir en treningskamp litt utenom det vanlige. Tre dager senere venter erkerival Borussia Dortmund i den tyske supercupfinalen.

Bundesligaen starter 9. august. Bayern møter da Håvard Nordtveits Borussia Mönchengladbach.

Les flere fotballnyheter her