Odd tok første bortepoenget i Hønefoss

SIKKER: Herolind Shala puttet sitt fjerde for året fra ellevemeteren og sørget for uavgjort i Hønefoss. Foto: Vegard Grøtt/NTB scanpix.

Først i sesongens sjette bortekamp maktet Odd å ta poeng. Herolind Shalas straffespark reddet 1-1 mot Hønefoss søndag.

Odd hadde tapt de fem første bortekampene denne sesongen. Bare én gang tidligere i år hadde Skien-klubben scoret på fremmed grunn. Shala scoret etter straffespark også i bortekampen mot Tromsø 1. april.

VIDEO Se hvordan Odd endelig tok bortepoeng

Etter et fint raid på høyrekanten fra Fredrik Semb Berge, fikk Odd straffespark da Adem Güven gikk i bakken etter drøye timen. Shala sendte iskaldt Steve Clarke i Hønefoss-målet feil vei.

Hønefoss tok ledelsen etter et flott angrep rett etter pause. Etter fint forarbeid fra Alexander Groven og Toni Kolehmainen, kunne Alexander Mathisen sendte vertene i føringen.

Kapteinsskifte

Før kampen ble det kjent at Tor Øyvind Hovda hadde overtatt kapteinsbindet hos Hønefoss fra stopper Kristjan Örn Sigurdsson. Sigurdsson overtok som kaptein da Frode Lafton måtte legge opp i vår. Da Hovda måtte ut etter 81 minutter, overtok Sigurdsson igjen som kaptein. Hovda, som er en lokal spiller, hadde en svært anonym kamp på Hønefoss' midtbane.

Odd innledet friskt i Hønefoss. Frode Johnsen tvang fram en meget god redning fra HBK-keeper Steve Clarke etter tre minutter. På en påfølgende corner fikk Håvard Storbæk komme til avslutning. Skuddet gikk over. Etter 10-12 minutter var det slutt på Odd-dominansen.

Pasningsfeil fra begge lag og fullstendig mangel på offensiv samhandling fulgte i 1. omgang inntil to sene Hønefoss-sjanser. Alexander Mathisen tvang fram en god André Hansen-redning etter 40 minutter. Et par-tre minutter senere skjøt Toni Kohlemainen like over.

God bronsehelt

Dommer Ken H. Johnsen hadde ingen stor kamp i Hønefoss søndag.

Flint Tønsberg-dommeren stykket opp spillet ved unødvendig å blåse for frispark en rekke ganger. Han var heller ikke konsekvent ved protester. Alexander Mathisen fikk gult kort for protester, mens Jone Samuelsen noe senere slapp unna. Protester var det også fra hjemmelaget da Odd fikk straffespark etter en drøy time.

Banens klart beste spiller var Odds U21-EM-spiller Fredrik Semb Berge.

Stopperen hadde god kontroll på Riku Riski, gikk på raid langs høyresiden før Odd fikk straffespark og reddet mesterlig på strek etter at Alexander Groven skjøt fra 6 meter 20 minutter før slutt. Semb blir fulgt av flere utenlandske klubber. Fortsetter storspillet, kan han snart være tapt for Odd.

Semb var med da Norge tok bronse under EM i Israel tidligere i juni.

Hos Hønefoss var keeper Steve Clarke og venstrebacken Alexander Groven best. Groven gikk glipp av U21-EM på grunn av skade.