Eliteserien 13. runde Tromsø - Lillestrøm 2-0

Innbyttere sørget for Tromsø-seier

Thomas Kind Bendiksen tok over kapteinsansvaret da Miika Koppinen måtte ut. Han tok også ansvar foran mål. (FOTO: Rune Bertiniussen/NTB Scanpix)
Thomas Kind Bendiksen tok over kapteinsansvaret da Miika Koppinen måtte ut. Han tok også ansvar foran mål. (FOTO: Rune Bertiniussen/NTB Scanpix)

Ti minutter før slutt løsnet det endelig for Tromsø hjemme mot et kompakt Lillestrøm. Innbytter Aleksandar Prijovic og Thomas Kind Bendiksen sørget for 2-0.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først da Morten Moldskred og Prijovic entret banen etter drøye timen, ble det fasong på et Tromsø-lag som slet med å produsere sjanser. Førstnevnte prikket inn det forløsende innlegget som Prijovic kontrollert headet inn ved bakerste stolpe.

VIDEO Se hvordan Tromsø bekjempet Lillestrøm

På overtid satte Bendiksen spikeren i Lillestrøm-kista etter en god TIL-kontring.

Les detaljert referat fra kampen

Etter kampen erkjente TIL-trener Agnar Christensen at laget hans har spilt bedre tidligere i sesongen, men mente likevel at vertene vant fortjent.

– Vi møtte et godt LSK-lag som lenge demmet godt opp. Det føltes fortjent da vi tok ledelsen. Vi har spilt bedre kamper enn denne og tapt, så det føles godt å ta alle poengene, sa Christensen.

– Moldskred gjorde et meget godt innhopp. Han ble mer eller mindre avgjørende for oss, la han til.

LES OGSÅ: Rosenborg seiret i toppkampen

Tafatt LSK

Lillestrøm hadde svært lite å by på offensivt. Romerikingene hadde knapt nok en avslutning på mål.

Førsteomgangen var et langt gjesp av en fotballkamp. Lillestrøm-spiller Anders Østli var nær å lage selvmål etter halvtimen, mens Remi Johansen hadde et par småfarlige avslutningsforsøk for vertene.

LES OGSÅ: Hoås tilbake med scoring

Lillestrøm virket mest opptatt av å holde tett bakover, og anført av en bunnsolid Frode Kippe sørget laget for at Tromsø slet med å produsere målsjanser.

Bjørne Helge Riise syntes gjestene lenge lyktes godt med sin defensive slagplan på Alfheim

– Vi prøvde å holde nullen lengst mulig. Vi vet hva si skal gjøre i forsvar, og det holdt i 80 minutter. Skuffende at vi skapte så lite som vi gjorde, sa midtbanespilleren.

Dro på kampdag

29-åringen påpekte at Lillestrøm reiste til Tromsø på kampdag. Vanligvis er laget på plass innen kvelden før på så lange borteturer.

– Det ble en litt spesiell oppladning til kampen. Vi reiste først på morgenen. Jeg måtte opp klokken seks, så det har vært en lang dag. Det er uansett ingen unnskyldning for at vi tapte, fortalte Riise.

LES OGSÅ: Molde tok poeng på overtid

Tromsø har tatt 15 av sine 19 poeng hjemme på Alfheim. Lillestrøm følger fire poeng bak på nedre halvdel av tabellen.

I neste serierunde tar Tromsø turen til Marienlyst for å møte serieleder Strømsgodset. For Lillestrøm blir det en hett lokaloppgjør hjemme mot Vålerenga.

Les flere fotballnyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus