Nigeria-kaptein: – Vi frykter ikke Spania

KONTROLL: Vincent Enyeama har kontroll på motstandere, eget mål og pressekonferanser. (FOTO: AP Photo/NTB Scanpix)
KONTROLL: Vincent Enyeama har kontroll på motstandere, eget mål og pressekonferanser. (FOTO: AP Photo/NTB Scanpix)

Nigeria går på banen uten frykt når Spania venter i søndagens avgjørende gruppekamp i kontinentcupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det slår Nigeria-kaptein Vincent Enyeama fast før oppgjøret. Trolig må gruppeleder Spania beseireres om nigerianerne skal ta seg videre til semifinalen. Dette fordi laget står med like mange poeng (3) som Uruguay etter to kamper. Sistnevnte er ventet å slå lille Tahiti komfortabelt.

Regjerende verdens- og europamester Spania har ikke tapt en turneringskamp siden VM-åpningen mot Sveits i 2010. Likevel mener Enyeama at Nigeria ikke har noe å frykte.

– Jeg tror ikke det er en eneste nigeriansk spiller som er redd. Vi er så stolte over landslaget vårt. Vi er her for å gi alt. Spania er et fantastisk lag, men vi frykter dem ikke, sier Nigeria-keeperen.

Landslagssjef Stephen Keshi mener det ikke vil være et overraskende resultat om Nigeria slår Spania.

– Vil det være et sjeldent resultat? Jeg tror ikke det. Det er to lag som spiller, og bare ett kan vinne. Vi respekter Spania, de er europamestere, men vi er afrikanske mestere. Afrika er et fantastisk kontinent, sier Keshi.

Nigeria slo Tahiti 6-1 i første kamp, mens det fredag ble 1-2-tap for Uruguay. For Spania ble det 2-1 over uruguayanerne og hele 10-0 i oppgjøret mot Tahiti.

Spania trenger ett poeng for å være sikker på gruppeseier. Spanjolene har kun møtt Nigeria én gang tidligere. Det skjedde under gruppespillet i fotball-VM i 1998. Den kampen vant Nigeria 3-2.

Les flere fotballnyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus