Eliteserien 13. runde Rosenborg - Strømsgodset 1-0Hjemmeseier i toppkampen

Mike Jense scoret sitt andre mål i eliteserien mot Strømsgodset og ble matchvinner. (FOTO: Ned Alley/NTB Scanpix)

Mike Jensen ble tungen på vekta for Rosenborg. Hans scoring ga seier og mer spenning i toppen av eliteserien.

Rosenborg – Strømsgodset 1-0 (1-0)
19.063 tilskuere

Mål: 1-0 Mike L. Jensen (44).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

Ingen kort.

Rosenborg (4-3-3): Daniel Örlund – Cristian Gamboa, Tore Reginiussen, Stefan Strandberg, Mikael Dorsin – Mikkel Diskerud (Ole Kristian Selæs fra 78.), Mike L. Jensen, Jonas Svensson (Per Verner Rønning fra 90.) – Tobias Mikkelsen, Nicki Bille Nielsen, Tarik Elyounoussi.

Strømsgodset (4-3-3): Adam Larsen Kwarasey – Lars Christopher Vilsvik, Jørgen Horn, Kim André Madsen, Jarl André Storbæk – Simen Brenne (Bismark Boateng fra 73.), Stefan Johansen, Abdisalam Ibrahim – Gustav M. Wikheim (Razak Nuhu fra 59.), Peter Kovacs (Thomas Sørum fra 59.), Adama V. Diomande.

Seieren kuttet Strømsgodsets forsprang på Rosenborgs til to fattige poeng. Samtidig stoppet drammensernes ubeseirede rekke på ti seriekamper.

Etter en sjanserik første omgang kom kampens eneste mål i det 44. minutt. Med en flott stikker spilte Jonas Svensson gjennom Jensen, som fra skrå vinkel lurte ballen i nettmaskene.

Les detaljert referat fra kampen

SIF-keeper Adam Larsen Kwarasey burde ha forsvart lengste hjørne bedre enn han gjorde.

Det var Jensens annet seriemål for Rosenborg. Tidligere i uken vartet dansken opp med to fulltreffere da trønderne slo Tromsø 2-1 i cupen.

Tarik-adjø

RBK åpnet lørdagens toppkamp klart best. Etter fire minutter kom Tarik Elyounoussi stormende alene mot mål, men skled idet Tobias Mikkelsen slo inn i feltet. Like etter avsluttet den kommende Hoffenheim-spissen i tverrliggeren.

Gjestene fra Drammen slet med å få spillet sitt til å sitte på Lerkendal. Etter halvspilt første omgang fikk Elyounoussi en ny, stor sjanse i RBK-avskjeden. Kun en meget god redning av Kwarasey nektet 25-åringen nettsus.

Elyounoussi synes det var godt å slå serielederen i sin siste kamp.

– Det er vemodig å forlate laget nå. Jeg har blitt glad i klubben, men sånn er dessverre fotballen. Nå er vi to poeng bak, vi kunne vært åtte (med tap). Det føles bra, men det er lenge igjen, sa Elyounoussi.

Også i annen omgang fortsatte vertene å styre kampen. Mikael Dorsin snappet i det 54. minutt ballen etter en stygg glipp fra Stefan Johansen, driblet seg gjennom SIF-forsvaret og prøvde å sette 2-0 i lengste hjørne. En ballberøring av Kim André Madsen i siste liten sendte ballen like utenfor mål.

– Mye energi

RBK-trener Per Joar Hansen likte det han så av guttene sine, men var ikke imponert over uttellingen.

– Vi hadde en voldsom energi og en sinnssyk lyst til å vinne. Vi presset Godset høyt i 90 minutter. Det var utrolig at vi ikke scoret mer enn det ene. Jeg tror vi hadde 10-11 sjanser, sa «Perry».

Fem minutter før slutt måtte RBK-keeper Daniel Örlund ut i full strekk for å redde et overraskende skudd fra Bismark Boateng. Lars-Christopher Vilsvik forsøkte seg på returen, men Dorsin fikk blokkert i tide.

Ronny Deila syntes laget hans tapte fortjent, men lovet samtidig revansj i august.

– Førsteomgangen var veldig skuffende. Det bedret seg etter pause, men vi hadde for mye sprik i laget. Vi får gi dem juling på Marienlyst, sa Deila.