Thor Hushovd vraket til Tour de France

NÅDDE IKKE OPP: Thor Hushovd. Foto: NTB Scanpix
NÅDDE IKKE OPP: Thor Hushovd. Foto: NTB Scanpix

Bare tre nordmenn er med.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble klart da BMC offentliggjorde Tour-troppen i dag.

Hushovd har visst om vrakingen siden tirsdag. Grimstad-syklisten mener det er en for varierende form som har satt ham utenfor Touren.

– Det er selvfølgelig skuffende. Jeg hadde veldig lyst til å være med. Det var et stort mål for meg, så da er det kjedelig ikke å bli plukket ut, sa Hushovd til TV 2 lørdag kveld.

– Jeg har dessverre hatt for mye jojo-form. Jeg har i vår hatt noen dårlige dager innimellom, og de frykter at jeg ville få slike på de tunge fjelletappene i Tour de France. Jeg aksepterer avgjørelsen, men vet samtidig at jeg kunne ha gjort en god jobb, la han til.

Tre nordmenn

Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug blir de eneste norske håpene i sykkelrittet til sommeren.

Andre som BMC sender til Frankrike er: Brent Bookwalter (USA), Marcus Burghardt (Tyskland), Cadel Evans (Australia), Philippe Gilbert (Belgia), Amaël Moinard (Frankrike), Steve Morabito (Sveits), Manuel Quinziato (Italia), Michael Schär (Sveits), Tejay van Garderen (USA).

– Uttaket startet dagen etter forrige Tour de France i form av evaluering, og vi tok også hensyn til løypeprofil, prestasjoner og helsetilstand helt fram til nå, sa BMC-direktør Jim Ochowicz i en pressemelding.

BMC skulle offentliggjøre Tour de France-laget tidligere i uken, men utsatte det flere ganger.

Cadel Evans står foran sin niende Tour de France-deltakelse. Han ble nummer tre i Giro d'Italia forrige måned.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus