Tegnestifter i veien for syklister ved Gjøvik

Nok et tilfelle av sabotasje på sykkelrittet Den store styrkeprøven, som går fra Trondheim til Oslo. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
Nok et tilfelle av sabotasje på sykkelrittet Den store styrkeprøven, som går fra Trondheim til Oslo. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

Både nord og sør for Gjøvik hadde noen lørdag kastet tegnestifter der syklistene i rittet Styrkeprøven passerte. Det førte til en rekke punkteringer, men heldigvis ingen alvorlige ulykker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet ønsker tips i saken, opplyser Vestoppland politidistrikt på Twitter.

– Det er noen som tydeligvis prøver å ha det morsomt på andres bekostning. Tegnestiftene fører til at en del syklister punkterer, og det kan være farlig når de kommer i den farten de gjør, sier operasjonsleder Bård Christiansen til TV 2.

- En bilist sa han hadde fjernet omtrent 200 tegnestifter fra dekkene sine, og det er klart at bildekk tåler dette, men sykkeldekk gjør det ikke. Dette er skummelt og kan fort føre til ulykker, sier Christiansen til Dagbladet.no.

Styrkeprøven går over flere distanser, den lengste fra Trondheim til Oslo.

I fjorårets ritt ble en rekke syklister rammet av tegnestifter som noen hadde kastet i traseen ved Berkåk i Sør-Trøndelag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus