Ny tyrkisk dopingskandale

ILLUSTRASJON: 2013 - et skandaleår for tyrkisk vektløfting (utøveren på bildet har ingen ting med sakenå gjøre). Foto: AP Photo
ILLUSTRASJON: 2013 - et skandaleår for tyrkisk vektløfting (utøveren på bildet har ingen ting med sakenå gjøre). Foto: AP Photo

Åtte av Tyrkias beste vektløftere har testet positivt for doping.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle utøverne er menn og skulle deltatt i Middelhavslekene som startet på fredag. Utøverne risikerer mellom seks måneder og to års utestengelse hvis de dømmes.

Tyrkisk veltløfting har i år hatt et svart år, skriver Hurriyet. Tidligere i år ble fem løftere tatt i doping under U23-verdensmesterskapet i Israel. De seneste årene har både medaljører fra OL og VM blitt tatt i doping i Tyrkia.

Les også: Deco dømt for doping

– Vi ga dem råd og besøkte dem under forberedelsene (til Middelhavslekene), men noen vaner kan bare ikke endres, sier Tamer Taspinar, president i det tyrkiske vektløfterforbundet, til avisen.

Han sier forbundet forventet to-tre gullmedaljer fra de suspenderte utøverne.

Etter den forrige dopingskandalen valgte hele det tyrkiske vektløfterforbundet å trekke seg.

Les også: – Tok doping som det var pasta

Under OL i London i 2012 vant Asli Alptekin Cakir noe overraskende gull på 1500 meter for kvinner. Hun får heller ikke delta i Middelhavslekene på grunn av mistanke om doping.

Les flere sportsnyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus