Boasson Hagen norsk tempomester

Edvald Boasson Hagen (midten) får æren av å bære den norske tempotrøyen under årets Tour de France. Thor Hushovd (t.v.) og Reidar Borgersen (t.h.) (FOTO: Tor Erik Schrøder/NTB Scanpix)
Edvald Boasson Hagen (midten) får æren av å bære den norske tempotrøyen under årets Tour de France. Thor Hushovd (t.v.) og Reidar Borgersen (t.h.) (FOTO: Tor Erik Schrøder/NTB Scanpix)

Edvald Boasson Hagen slo Thor Hushovd på 2.-plass med 27 sekunder og ble norsk mester i temposykling for sjette gang torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

26-åringen fra Rudsbygda syklet inn til 36.04 minutter på den 30 kilometer lange løypa rundt Hushovds hjemtrakter i Grimstad.

Boasson Hagen og Hushovd passerte helt likt etter sju kilometer, og de var også på sekundet likt ved vending. Etter 23 kilometer hadde Boasson Hagen fått et forsprang på ti sekunder, og det ble altså ytterligere økt mot slutten. Hushovd syklet inn til 36.31.

Godt

– Det var godt å ha tidene til Thor å jobbe mot. Jeg ga alt og hadde ikke mer å gi. Det blir gøy å ha mesterskapstrøya, sa Boasson Hagen til TV 2.

Med mesterskapstrøya kan man kjøre med den i alle temporitt fram til neste års NM. Det inkluderer også i Tour de France.

Boasson Hagen ble norsk mester i tempo i alle årene fra 2007 til 2011.

Hushovd var også fornøyd med sin egen prestasjon.

– Kroppen var bra. Det var veldig bra på tirsdag, og veldig bra i dag igjen. Jeg hadde som mål å gi Edvald kamp, og det gjorde jeg. Det beste er når kroppen fungerer, og jobber med meg og ikke mot meg, sa Hushovd

Første ble tredje

Sist år ble Reidar Borgersen norsk tempomester. Denne gangen ble det bronsemedalje til Borgersen med tiden 36.45.

Truls Engen Korsæth ble nummer fire med 37.07 og Kjetil Johansen Amundrud nummer fem med 37.22.

Les flere sportsnyheter

Edvald Boasson Hagen ble tidligere torsdag endelig bekreftet som en del av Team Skys lag under Tour de France. Thor Hushovd venter fortsatt på beskjed om han får lov til å stille i Tour de France av sitt BMC-lag.

Proffene Lars Petter Nordhaug og Alexander Kristoff var ikke med torsdag. Det er de derimot søndag når det er NM fellesstart i Grimstad.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus