Serena Williams i hardt vær etter voldtektsuttalelse

HUFFDA: Serena Williams vant French Open i år, men nå er det langt alvorligere ting enn tennis hun er i søkelyset for. (AFP Photo/NTB Scanpix)
HUFFDA: Serena Williams vant French Open i år, men nå er det langt alvorligere ting enn tennis hun er i søkelyset for. (AFP Photo/NTB Scanpix)

Verdens beste kvinnelige tennisspiller får sterk kritikk etter å ha uttalt seg om en voldtekt av en 16 år gammel jente.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med Rolling Stones spør Serena Williams om behandlingen av to voldtektsdømte menn var riktig. Mennene er dømt for å ha voldtatt en beruset 16 år gammel jente i Steubenville i Ohio.

LES OGSÅ: Williams mister Wimbledon

– De gjorde noe galt, men jeg vet ikke. Jeg skylder ikke på jenta, men hvis du er 16 og så full bør foreldrene dine lære deg å ikke motta drikke fra andre, sier Williams.

Hun stiller spørsmål ved hvordan en 16-åring kan bli så full at hun ikke husker noe, og at hun var heldig

– Det kunne gått mye verre, sier Williams.

LES OGSÅ: Jan Eggum refses for voldtektspoesi

Williams, som neste uke spiller for sin sjette Wimbledon-tittel, tar et forbehold om at noen har puttet noe i drikken til den unge jenta.

– Hun var kanskje ikke «a virgin», men hun skulle ikke satt seg selv i en sånn posisjon. Hvis noen puttet noe i drikken hennes er det i så fall anerledes.

Kvinnegruppe-kritikk

Organisasjonen United Woman har skrevet et åpent brev til Williams hvor de uttrykker sin vantro og skuffelse over hennes uttalelser, skriver svenske Expressen. I brevet står det blant annet «hvordan kan en sterk, høyprofilert kvinne, som stolt har vist fram sin selvstendighet, ikke bare tenke sånn, men også uttrykke det offentlig?»

Les flere sportsnyheter fra ABC Nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus