Norgesmesterskapet fotball 4.runde

Molde på vei mot storformen

OPPTUR: Molde og Daniel Chima sliter i serien, men i cupen går det bedre. Her fra forrige runde mot Hødd. (Svein Ove Ekornesvåg/NTB Scanpix)
OPPTUR: Molde og Daniel Chima sliter i serien, men i cupen går det bedre. Her fra forrige runde mot Hødd. (Svein Ove Ekornesvåg/NTB Scanpix)

Molde høvlet over 1.-divisjonsklubben Ranheim med 6-0 i onsdagens 4.-rundekamp i cupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Molde var spesielt god i 1. omgang da de scoret tre mål før det var spilt en halvtime. Agnaldo åpnet showet etter fem minutter på «Røkkeløkka». Joshua Gatt og Magne Simonsen fulgte opp med hver sin scoring.

Les detaljert referat fra kampen her

2. omgang ble en mer rotet affære med flust av sjanser til begge lag. Jørgen Olsen gjorde er selvmål helt i starten av omgangen, mens Emmanuel Ekpo og Daniel Chima Chukwu sto bak de to siste målene.

Dobbel Jensen

Rosenborg tok seg også til kvartfinalen etter 2-1-seier hjemme mot Tromsø. Det ble langt fra noen stor kamp. Danske Mike Jensen scorer ikke ofte for Rosenborg, men i denne kampen var det han som scoret begge for hjemmelaget.

Les detaljert referat fra kampen

Begge målene kom etter fint spill. Tsjekkeren Zdenek Ondrasek reduserte for nordlendingene.

– Vi er først og fremst kjempeglad for at vi er videre i cupen, selv om vi har en god del å gå på spillemessig, sa Rosenborg-trener Per Joar Hansen til TV 2.

Glimt-seier

Eliteserieklubben Odd tok ledelsen ved Elba Rashani 11 minutter ut i 2. omgang borte mot Bodø/Glimt, men Odd klarte ikke å holde på ledelsen. Glimt slo tilbake to ganger og er også i NM-kvartfinalen. Jim Johansen og Ibba Laajab scoret for vertene.

Les detaljert referat fra Bodø/Glimt - Odd

I Haugesund ble det svært så målrikt da Alta kom på besøk. Magnus Nikolaisen sendte Alta i føringen 2-1 seks minutter ut i 2. omgang, men Haugesund slo tilbake og vant 4-3. Pontus Engblom og Tor Arne Andreassen ble begge tomålsscorere for hjemmelaget.

Les detaljert referat fra Haugesund - Alta

Selvmål

Et selvmål av Stabæks Ville Jalasto i 14 minutter etter pause gjorde at Start vant 2-1 hjemme i Kristiansand. Drøye halvtimen var spilt da Bismark Acosta sendte Start i ledelsen, men Fredrik Brustad utlignet bare fem minutter senere. Dermed ble selvmålet avgjørende.

Les detaljert referat fra Start - Stabæk

Lillestrøm trengte ekstraomganger for å ta seg videre på bekostning av Bryne. Petter Vaagan Moen og innbytter Moryke Fofana ble målscorere for romerikingene.

Les detaljert referat fra Lillestrøm - Bryne

Mjøndalen overtok banespillet i 2. omgang, og det gjorde at de slo 1.-divisjonskollega HamKam 3-2 på eget gress. Mjøndalen og Bodø/Glimt blir dermed 1.-divisjons representanter i kvartfinalene.

Les detaljert referat fra Mjøndalen - HamKam

Vålerenga og Sogndal gjør neste uke opp om hvem som blir eliteseriens sjette kvartfinalist.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus