Norgesmesterskapet fotball 4.runde

Lillestrøm må spille ekstraomganger

TRØBBEL: Oddbjørn Skartun og Bryne byr Lillestrøm på problemer. (FOTO: Vegard Grøtt/NTB Scanpix)
TRØBBEL: Oddbjørn Skartun og Bryne byr Lillestrøm på problemer. (FOTO: Vegard Grøtt/NTB Scanpix)

Bryne holdt Lillestrøm fra livet gjennom 90 minutter og det er klart for ekstraomganger på Åråsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE:

Lillestrøm og Bryne spiller nå ekstraomganger på Åråsen. Hjemmelaget leder etter at Palmi Rafn Palmasson spilte gjennom Petter Vaagan Moen. Han scoret enkelt på Brynes målvakt. Deretter scoret Moryke Fofana i andre ekstraomgang.

Lillestrøm - Bryne: 1-0 (Petter Vaagan Moen)

Molde - Ranheim: 6-0 (Agnaldo jr, Joshua Gatt, Magne Simonsen, Jørgen Olsen sm., Emmanuel Ekpo, Daniel Chima)

Bodø/Glimt - Odd: 2-1 (Jim Johansen, Ibba Lajaab - Elba Rashani)

Mjøndalen - HamKam: 3-2 (Joachim Solberg Olsen, Pål Alexander Kirkevold, Christian Gauseth - Emild Dahle, Dahle)

Start - Stabæk: 2-1 (Bismark Acosta, Ville Jalasto sm. - Fredrik Brustad)

Rosenborg - Tromsø: 2-1 (Mike Jensen, Jensen - Zdenek Ondrasek)

Haugesund - Alta: 4-3 (Tor Arne Andreassen, Pontus Engblom, Engblom, Andreassen - Svein Over Thomassen, Magnus Nikolaisen, El-Hadji Sega Ngom)

Før kampene:

Fotballen ruller igjen for eliteserielagene etter U21-EM-pausen, med cupfotball på programmet. Lagene fra nest øverste nivå har ikke hatt pause, og er sånn sett i modus for kamp. Bortsett fra Alta er det bare eliteserie- og førstedivisjonslag igjen.

Kampene sparkes i gang klokken 18.00.

Serieleder i førstedivisjon, Bodø/Glimt er vertskap for Odd på Aspmyra. Hjemmelaget har vunnet sju av sju kamper hjemme i førstedivisjon og har scoret 17 mål, og kun sluppet inn to mål.

Odd på sin side har tapt fem av fem bortekamper på nivået over. Statistikken taler for hjemmeseier i Bodø, men fotballkamper avgjøres sjelden av statistikk, og i hvert fall ikke i cupsammenheng.

Følg Bodø/Glimt-Odd minutt for minutt i vårt livesenter

Den største «underdogen»

Haugesund har brukt pausen på å selge Aleksander Søderlund til Rosenborg. Han er ikke med i troppen til kveldens kamp. Laget har vært på Sverige-tur under pausen og spilt en såkalt miniturnering. Der slo de Helsingborg og tapte for Mjällby.

I de foregående NM-rundene har Haugesund vunnet komfortabelt, men har sluppet inn to mål i alle sine tre kamper. Kanskje ligger Alta sine sjanser her. Laget er heltent, selv om de møter motstand fra to divisjoner over dem.

– Vi har ikke tapt i år, og det er noe som gir oss selvtillit. I tillegg har vi en ekstrem vinnervilje, og en voldsom moral og laginnsats, sier Alta-trener Rune Repvik til Fotball.no.

Følg Haugesund-Alta direkte i vårt livesenter

På Åråsen gjester Bryne Lillestrøm, som også har vært hos «søta bror» og terpet før cupkampen. Det gikk ikke fullt så bra som for Haugesund. Romerikingene ble sendt hjem fra Gøteborg med 5-2-tap for Hacken.

Bjørn Helge Riise tråkket over forrige uke, men med nok sportsteip skal sunnmøringen være klar. Bryne er et godt bortelag, det viser to seire og fire uavgjort på fremmed gress i førstedivisjon.

Lillestrøm-Bryne følger du direkte i vårt livesenter

Fordel Hamar

På Mjøndalen spilles det eneste rene førstdivisjonsoppgjøret i denne runden. HamKam reiser fra Hamar med tre seire på rad i bagasjen. Det første innbyrdes i år møtet endte med seier 2-0 til HamKam på Mjøndalen stadion.

For Aziz Idris blir det et møte med gamle lagkamerater. Midtbanespilleren gikk fra Mjøndalen til HamKam, og i Mjøndalen skulle man gjerne sett Idris i brunt, og ikke i grønt.

– Jeg må si jeg synes det er litt sårt å se Aziz i HamKam. En fin spillertype, som vi gjerne skulle ha beholdt, sier MIF-trener Vegard Hansen til Drammens Tidende.

Følg Idris’ møte med gamle kjente direkte i ABC Nyheters livesenter

U21-effekt?

I Molde er det Ranheim som skal opp mot de siste sesonger suverent beste lag. Solskjærs gutter har cupen som mulighet å vinne noe i år.

Det nylige avsluttede U21-europamesterskapet ble en stor opptur for blant andre Jo Inge Berget, Magnus Wolff Eikrem og Ørjan Håskjold Nyland. De utgjorde en kjerne i laget som røk ut på lørdag, men som sammen med Martin Linnes først kom tilbake til Molde mandag kveld.

Alle fire er i troppen, men med så liten tid til kampforberedelser kan det bli benken fra start, melder Romsdals Budstikke.

Følg Molde-Ranheim direkte i vårt livesenter

Revansjetid

Rundens storoppgjør, i det minste på papiret, spilles på Lerkendal hvor Rosenborg tar i mot Tromsø. Andreplass mot sjuendeplass i eliteserien og flust med gode spillere bør sette rammene for et flott oppgjør.

«Gutan» fra nord har ikke vunnet på Lerkendal siden 2008 og Rosenborg er favoritter også i år. Likevel er Agnar Christensen, Tromsø-treneren, klar på at det ikke blir overkjøring.

– Vi har forberedt oss godt, og har et berettiget håp om å lage bråk for RBK, sier Christensen til Adressa.

Følg Rosenborg-Tromsø direkte i ABC Nyheters livesenter

Sultne sørlendinger

Kveldens siste kamp spilles på Sør Arena i Kristiansand mellom Start og Stabæk. Førstedivisjonslaget fra Bærum ligger midt på tabellen og Start ligger i bunnen av en jevn eliteserie.

Alejandro Castro er slanket bort noen overflødige kilo og er klar for å løpe noen meter ekstra for sørlendingene.

Stabæks unggutter har vunnet fem av de siste sju kampene i førstedivisjon, og med rutinerte Ville Jalasto på laget kan bæringene utfordre Start. Jalasto har god erfaring fra norgesmesterskapet, med to finaler fra tiden sin i Aalesund.

– De (Start) har en del spillere som har vært der en del år så vi møter et lag med erfaring. Jeg er i bra form og det har funket bra i det siste. Vi skal ut og fighte onsdag kveld, sier Jalasto til Stabæks egen hjemmeside.

Følg Start–Stabæk i vårt livesenter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus