FINALE U21-EMSpania forsvarte EM-tittelen

GJENNOMFØRT: Thiago (t.v.) scoret hattrick mot Italia. (FOTO: AP PHOTO/NTB Scanpix)

Spania forsvarte EM-tittelen i U21-EM med 4-2 over Italia i tirsdagens finale.

Spanjolene som slo ut Norge i semifinalen med 3-0, var også minst ett nummer for store for Italia og vartet opp med stor fotball. Størst av alle var Thiago Alcántara som gjorde tre mål i 1. omgang.

Før seks minutter var spilt hadde han headet inn et flott innlegg fra Alvaro Morata. Fire minutter senere kontret italienerne, og etter en flott langpasning kunne Ciro Immobile enkelt lobbe over en utrusende David de Gea i det spanske målet.

Les detaljert referat fra kampen

Etter 31 minutter slo imidlertid Alcantara til igjen. Han tok flott ned pasningen fra Koke, skjøt et knallhardt skudd den italienske målvakten Francesco Bardi ikke klarte å holde, og ballen snek seg inn. Åtte minutter senere hadde han økt til 3-1 på straffe etter at Cristian Tello var blitt litt klønete felt av Giullo Donati.

20 minutter etter hvilen ble Alvaro Morata felt av Vasco Regini inne i feltet og det ble ny straffe til spanjolene. Denne gangen fikk Isco forsøke seg fra ellevemeteren og feilet ikke.

Se høydepunkter fra kampen. Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Les flere fotballnyheter

Ti minutter før full tid fikk italienerne score ett trøstemål og redusere til 2-4. Fabio Borini traff perfekt med et skudd som lurte seg inn i hjørnet utenfor De Geas rekkevidde, men nærmere kom ikke italienerne, og kampen ebbet ut med seier til de spanske favorittene.

Tross for det omfattende sikkerhetsoppbudet klarte noen av tilskuerne å ta seg inn på banen under finale, men ingen ble skadet i episoden og kampen kunne fortsatte etter et kort opphold.