Southampton-ekspert:

– Forren bør ikke skifte klubb – ennå

UTE I KULDEN: Vegard Forren har vært mer tilskuer enn spiller siden han forlot Molde. Her fra landslagets tap mot Ukraina i februar. Foto: AP Photo/Miguel Angel Morenatti.
UTE I KULDEN: Vegard Forren har vært mer tilskuer enn spiller siden han forlot Molde. Her fra landslagets tap mot Ukraina i februar. Foto: AP Photo/Miguel Angel Morenatti.

En ny forsvarsspiller gjør at veien til Southamptons førsteellever har blitt enda lengre for nordmannen. Lokal ekspert mener likevel at den nært forestående sesongoppkjøringen bør styrke sjansene for at Vegard Forren blir å se i Premier League til høsten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

England-eventyret til Vegard Forren har vært alt annet enn akkurat det.

Nordmannen har ikke fått ett eneste minutt på banen for Southampton etter overgangen i januar, og nå ser det ut som mulighetene for spilletid har blitt enda mindre.

– Kan øke sjansene hans

Klubben offentliggjorde nemlig på fredag at de har signert den kroatiske midtstopperen Dejan Lovren fra Lyon. 23-åringen er ventet å bli klubbens førstevalg sentralt i forsvaret.

– Det virker klart at Lovren kommer til å bli den foretrukne midtstopperen, og det vil selvsagt gjøre det vanskeligere for de andre spillerne i den posisjonen, som Forren, sier sportsjournalist Gordon Simpson fra den Southampton-baserte avisen The Southern Daily Echo til ABC Nyheter.

Fremtiden til Forren i England er likevel ikke helsvart, skal vi tro Simpson. Bruker han sommermånedene godt, kan det hende han blir å se ved siden av Lovren i Southampton-forsvaret.

– En skikkelig sesongoppkjøring vil hjelpe Forren, og kanskje vil det også gjøre at han øker sjansene sine til å bli valgt foran spillere som Maya Yoshida, José Fonte og Jos Hooiveld når laget skal tas ut, forteller han.

Les også: Forren: – Kan være aktuelt med en overgang

– Klubben følte ikke at han var klar

Mange har blitt overrasket over at den tidligere Molde-spilleren ikke har fått en eneste sjanse til å vise hva han er god for i den engelske toppserien.

Ifølge agenten var ikke det nødvendigvis så overraskende for spilleren selv. Forren ble nemlig kjøpt «med neste sesong i tankene».

– Forrens agent sa til meg for noen uker siden at det var en forståelse om at spilleren hovedsakelig ble kjøpt med neste sesong i tankene. I og med at den norske ligaen var ferdig i november, følte ikke klubben at han var klar til å spille med en gang han signerte.

– Bare tiden vil vise om det faktisk var tilfellet, men det kan virke slik med tanke på (trener) Mauricio Pocchetinos utsagn om at Forren «er på vei» og «holder på å trene seg opp». Dersom han ikke blir brukt mye i oppkjøringen og i begynnelsen av sesongen, er det noe helt annet, sier han.

Å se etter en ny klubb vil derfor være en forhastet beslutning, hevder Simpson.

– Hvis ikke situasjonen hans har forbedret seg ved sesongstart, må han seriøst vurdere det – spesielt med tanke på hva det kan gjøre med plassen hans på landslaget. Men jeg tror ikke det vil være riktig å se etter en ny klubb helt enda.

Flere fotballnyheter kan du lese her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus