Seeding kan gi «Drillos» vansker

«Drillo» og landslaget har igjen fire kvalifiseringskamper. Tre av dem er hjemme. (FOTO: Vegard Grøtt/NTB Scanpix)
«Drillo» og landslaget har igjen fire kvalifiseringskamper. Tre av dem er hjemme. (FOTO: Vegard Grøtt/NTB Scanpix)

Det blir seeding i trekningen av toeromspillet i den europeiske VM-kvalifiseringen i fotball, offentliggjorde FIFA mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De åtte beste toerne i de ni kvalifiseringsgruppene skal trekkes mot hverandre og i hjemme- og bortekamper 15. og 29. november for å gjøre opp om Europas fire siste plasser i VM-sluttspillet i Brasil.

Selv om flere har tatt til orde for fri trekning, er det bestemt at de fire høyest rangerte lagene skal slippe å møtes innbyrdes. Det gjør det samtidig mer sannsynlig at Norge får en svært vrien motstander dersom Egil Olsens lag skulle greie å ta seg til toeromspillet.

Norges sjanse til gruppeseier er liten ettersom Sveits har seks poengs forsprang med fire kamper igjen å spille. Sjansen til 2.-plass i gruppen er høyst reell, men Norge har avgitt så mange poeng allerede at laget kan bli nødt til å vinne alle fire kamper i høst for å unngå å bli dårligste toer.

Lag som Frankrike, Portugal og England er blant dem som risikerer å måtte gjennom toeromspill.

Toeromspillet skal trekkes 21. oktober i Zürich.

Les flere fotballnyheter fra ABC Nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus