Elyounoussi solgt til Hoffenheim

Tarik Elyounoussi ble i dag norges forløpig siste eksport til tysk bundesliga. (FOTO: Ned Alley/NTB Scanpix)
Tarik Elyounoussi ble i dag norges forløpig siste eksport til tysk bundesliga. (FOTO: Ned Alley/NTB Scanpix)

Rosenborg solgte mandag Tarik Elyounoussi til bundesligaklubben Hoffenheim. Han har skrevet under en kontrakt med tyskerne fram til 2017.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyste både RBK og Hoffenheim på sine nettsider mandag ettermiddag. Samtidig ble det klart at trønderklubben har hentet inn Alexander Søderlund fra Haugesund på en fire og et halvt års kontrakt.

Elyounoussi grep sjansen til å prøve profflivet på nytt da den kom. Han hadde fra før et mindre vellykket opphold i Heerenveen og nederlandsk fotball.

– Det er ikke sikkert jeg hadde fått denne muligheten igjen. Jeg hadde ingen planer om å dra allerede nå, men ting skjedde fort. Nå får jeg muligheten til å spille i det jeg mener er verdens beste liga for øyeblikket. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier Elyounoussi til RBK.no.

– Godt inntrykk

Den norske landslagsspissen besøkte Hoffenheim forrige uke for å se an forholdene.

– Jeg møtte både sportsdirektøren og treneren i Hoffenheim og fikk et veldig bra inntrykk av klubben. Det var viktig for begge parter og møtes ansikt til ansikt. Jeg føler meg veldig ønsket og det er selvfølgelig viktig, forteller 25-åringen.

Elyounoussi er delt toppscorer i eliteserien med seks mål til nå. Han kom til Rosenborg fra Fredrikstad i august i fjor. Hans to siste kamper for Rosenborg er mot Tromsø i cupen onsdag og Strømsgodset i eliteserien lørdag.

Hoffenheim berget så vidt plassen i 1. Bundesliga sist sesong. Klubben slo Kaiserslautern sammenlagt i to kvalifiseringskamper.

Tror på erstatteren

Elyounoussi tror Alexander Søderlund vil lykkes godt som hans erstatter i Rosenborg.

– Jeg kjenner Alexander fra landslaget, og han er en veldig god spiller. Han har en enorm arbeidskapasitet, så det blir kult å se Alexander og Nicki jagende på topp. Jeg håper og tror han vil slå til i Rosenborg, sier Elyounoussi.

Søderlund skal ha kostet RBK rundt seks millioner kroner å kjøpe fra Haugesund.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus