Meny

Her arrangerer de begravelse for å ydmyke rivalen

STOR OPPSLUTNING: Flere tusen Lazio-fans møtte opp for å ta sitt siste farvel med Roma. Foto: TOPSHOTS/AFP PHOTO/FILIPPO MONTEFORTE.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se hvordan Lazio erter Roma etter cuptriumfen med å «begrave» byrivalen.

Kampene mellom Lazio og Roma er blant Italias mest prestisjetunge oppgjør.

«Derby della Capitale», som kampene mellom hovedstadslagene gjerne kalles, er ofte 90 intense og tette minutter med fotball. Årets italienske cupfinale mellom lagene var intet unntak, og Lazio stakk til slutt av med troféet etter at Senad Lulic scoret kampens eneste mål etter drøye 70 minutter.

Det har ikke Lazio-tilhengerne tenkt til å la forbigås i stillhet.

I helgen møtte 4000 av de opp for å begrave Roma - bokstavelig talt.

Gravferd

På lørdag arrangerte de en pseudo-begravelse gjennom Romas gater, fullt utstyrt med kister med «A.S. Roma» påskrevet, supportere utkledd som prester og tilhengere som latet som de var i dyp sorg over naboens «død».

Lazio har vunnet fire av de siste fem derbyene, men Roma har fortsatt den beste statistikken å vise til gjennom historien: Av de 172 gangene lagene har møttes, har Roma vunnet 63 mot Lazios 48.

Se den iscenesatte gravferden under:

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus