Meny

Blir hedret som innbytter

RUNDER 25: Spiller Yttergård Jensen mot Makedonia tirsdag, har Tromsø-spilleren representert landet sitt et kvart hundre ganger. Foto: Vegard Grøtt/NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ruben Yttergård Jenssen har spilt seg til fast plass på landslaget, men gullklokka får han som innbytter mot Makedonia tirsdag.

Det er nesten passende for en spiller som bet seg fast i landslagstroppen straks han ble hentet inn første gang for tre år siden, og som lojalt har tatt på seg alle roller enten det er ubenyttet reserve (8 ganger), innbytter (9 ganger) eller startplass (15 ganger, men full kamptid bare fire ganger).

25-åringen er i troppen for 33. kamp på rad og har ennå til gode å melde landslagsforfall.

– Jeg pleier å være flink til å holde meg skadefri, og jeg prøver å tilegne meg så mye erfaring som mulig. Det er viktig for meg å være med i troppen, sier han til NTB.

Han har spilt fra start i de fem siste VM-kvalifiseringskampene, men tirsdag får andre spillere sjansen til å vise seg fram fra start. Med seks tillatte bytter, og fem utespillere på benken, skal det svært mye til for at det ikke blir et innhopp på Jenssen.

– Jeg håper selvfølgelig på det. Det er blitt et mål for meg å få gullklokken, og jeg blir kjempestolt om jeg får den nå, sier han.

Les også: Sparkes etter Norge-tapet

Viktig

– Men enda viktigere er det at vi gjør det bedre som lag enn i de siste kampene. Vi har vært gode i kampene mot antatt sterke motstandere, men ikke når vi skal føre. Kampen mot Makedonia er en perfekt anledning til å trene på det.

Han er uenig i at tirsdagens kamp er lite interessant. Som trening til høstens hjemmekamper mot Kypros og Island er den veldig viktig.

– Borte mot Sveits gjorde vi vår beste kamp i kvalifiseringen. Da fikk vi brukt styrkene våre, å ligge kompakt defensivt og kontre. I slike kamper er vi gode, men vi har masse å gå på mot etablert forsvar, understreker han.

På trening mandag spilte han i «skyggelaget» da landslagsledelsen drillet et lag i 4-4-1-1-formasjon i forsøk på å skape mer trøkk framover.

– Lag vi møter ser at det lønner seg å ligge bakpå mot oss, og derfor er det viktig å øve på å løse det.

Gullklokka har ikke vært noen barndomsdrøm for Ruben Yttergård Jenssen.

Se: Skullerud tar av etter England-triumfen

Heier på kompis

– Da jeg var liten, visste jeg nok ikke at det fantes noen gullklokke for landslagsspillere, men etter hvert som jeg nærmet meg 25 kamper har det blitt et mål for meg, sier han.

Ironisk nok er det en annen Ruben fra Tromsø som starter i Yttergårds gullklokkekamp.

– Det er kjempeartig. Jeg håper at han spiller som i klubblaget, for da blir det veldig bra, sier han om venstreback Ruben Kristiansen.

– Da han debuterte i Zambia, var han best defensivt. Jeg håper han tør å vise hva han kan framover også.

Før landslagssamlingen gikk overgangen til tyske Kaiserslautern i orden, men formalitetene gjenstår fortsatt.

– Det ser ut som det blir først i slutten av neste uke at jeg reiser ned for medisinsk test og signering, for de vil at jeg skal hente meg inn litt først. Så følger sesongoppkjøringen, sier norsk fotballs neste gullklokkemann.

– Jeg får bare en uke ferie, men det er greit. Jeg er jo lysten på å komme ned til Tyskland, møte folk og komme i gang.

Flere fotballnyheter kan du lese på ABC Nyheter Fotball

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus