Meny

Mourinho «the happy one» tilbake

José Mourinhos «hjemkomst» mandag ble et lite show. Pressekonferansen ga nye verbale fulltreffere fra portugiseren. (Foto: Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

José Mourinhos «hjemkomst» mandag ble et lite show. Pressekonferansen ga nye verbale fulltreffere fra portugiseren.

Det var fullpakket i presserommet på Stamford Bridge med over 250 medierepresentanter fra hele verden da den nye Chelsea-manageren ble presentert.

– I am the happy one, sa Mourinho helt i starten.

Han smilte bredt da han kom inn i lokalet. Stjernetreneren tilbakeviste at forholdet til eier Roman Abramovitsj var ødelagt da han flyttet fra London.

– Det var et trist øyeblikk, men det er ikke riktig at vi var uvenner. Det hadde ikke vært mulig for meg å komme tilbake dersom vi hadde store problemer oss imellom.

Les også: Mourinho presenteres som Chelsea-sjef

Elsket

– Jeg vil bli respektert for hva jeg gjorde her forrige gang og setter pris på det. Men jeg vil bli elsket for hva jeg gjør i tiden som kommer. Fansen kan være sikre på at jeg vil gjøre mitt beste og oppnå suksess.

– Tiden går. Jeg var to år i Inter og tre i Real. Fotballindustrien krever mye av deg. Vi lærer noe hver dag. Mitt eventyr i Europa har vært veldig nyttig for meg på alle vis. Det har vært en fantastisk periode. Som 50-åringen er jeg fortsatt veldig ung som manager. Kanskje er jeg også blitt litt roligere med årene.

Les også: Barcelona-duo slakter Mourinho

Tøft

Mourinhos grunnstil ligger der likevel. Han stiller beinhard krav.

– Med hardt arbeid kommer som regel suksessen. Spillerne og treneren er ingenting i forhold til klubben. Den er alltid viktigst, også her i Chelsea.

– Jeg er en helt annen person enn forrige gang jeg var her. Jeg er et gladere menneske. Jeg elsker allerede klubben. Vi får se om vi kan ha like stor suksess som forrige gang, fortsatte han.

Mourinho hadde en suksessrik tid i Chelsea for noen sesonger tilbake. Etter det flyttet han til Inter og vant mesterligaen.

Det store trofeet er det han jakter på i sin andre periode i Chelsea.

Mourinho måtte gi seg i Real Madrid for kort tid siden. Han har siden fått kritikk fra flere hold, både egne spillere i Real og fra erkerivalen Barcelona.

Premier League starter lørdag 17. august. Kampprogrammet blir offentliggjort onsdag 19. juni.

Mourinho savner én mann i engelsk fotball. – Det er trist at Alex Ferguson ikke lenger er med.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus