Meny

Riise provoserer med personlig avtale

PROVOSERER: John Arne Riise har inngått en avtale med det utenlandske spillselskapet Betsson. Det får fotballforbundet til å se rødt. (Foto: Betsson)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fulham-proffen har inngått partnerskap med et utenlandsk spillselskap.

John Arne Riise takket nylig for seg på landslaget etter 110 kamper for Norge. Avgangen skapte overskrifter i meda-Norge, men Fulham-proffen gir seg ikke med det.

Nå har rødtoppen inngått en avtale med spillselskapet Betsson, en avtale som blir svært dårlig mottatt i lokalene til Norges fotballforbund.

- Nå har han satt seg på sidelinjen av norsk fotball. Det er Norsk Tipping som legger grunnlaget for de tusenvis av spilleflatene vi har og som er grunnlaget for den store aktiviteten, og grunnlaget for at vi kan skape et topprodukt.

- Jeg synes det er veldig trist, sier fotballpresident Yngve Hallén til VG mandag.

Riise skal i Betsson fungere som oddsekspert, samt være ambassadør for fotballturer til Premier League og fotball-VM arrangert av Betsson.

- Fotball-VM er et gigantisk mesterskap og jeg skal gjøre alt jeg kan for at spillerne hos Betsson får en fantastisk reise og opplevelse med meg som guide og ekspert. Jeg gleder meg veldig til en Brasil-sommer, men først er det en hel ny sesong i Premier League - og der håper jeg å by på god underholdning på Craven Cottage, sier Riise i et blogginnlegg hos Betsson.

Selv om Riise har takket nei til spill for Norge er det stilt spørsmålstegn om han vil returnere dersom Norge kvalifiserer seg til VM i Brasil neste sommer. Hallén mener Riise gjennom dette har satt seg på sidelinjen i norsk fotball generelt.

- Når det gjelder landslagsfotballen har han selv sagt at han ikke vil ta del, så det er litt irrelevant. Det er også andre engasjement i norsk fotball han setter seg på sidelinjen for, som trenerkurs og andre aktiviteter, sier Hallén til VG.

I Norsk Tippings lokaler på Hamar ser man heller ikke med blide øyne på Riises siste stunt. De mener det primært ikke er Norsk Tipping som rammes, men idretten som helhet.

Norsk Tipping genererer årlig milliardbeløp tilbake til idretten gjennom sitt spilleoverskudd.

Les flere fotballnyheter her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus