Meny

Mourinho presenteres som Chelsea-sjef

José Mourinho er tilbake som Chelsea-manager. Han presenteres mandag. Foto: Carl de Souza / Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

José Mourinho møter mandag pressen for første gang etter at han nylig ble ansatt som ny Chelsea-manager.

Mourinho tar fatt på sin annen periode som sjef på Stamford Bridge. Han var også i klubben i perioden 2004-2007 og ledet blant annet blåtrøyene til to seriegull.

Portugiseren tar over etter Rafael Benítez, som var manager i et halvt år.

De siste tre årene har Mourinho tilbrakt i Real Madrid. I fjor ble det seriegull, men det spanske hovedstadslaget mislyktes i både La Liga og mesterligaen denne sesongen. I slutten av mai ble det kjent at han ville gi seg i Real etter sesongen, og sist mandag skrev han under en fireårskontrakt med Chelsea.

Da Mourinho ble ansatt i Chelsea første gang i 2004, opplevde han øyeblikkelig suksess. I sin første sesong hjalp han London-klubben til sitt første seriegull på 50 år, og året etter forsvarte de tittelen. Han vant også FA-cupen og to ligacupgull med Chelsea.

Etter en konflikt med klubbeier Roman Abramovitsj sluttet Mourinho i 2007. Han gikk til italienske Inter og hadde igjen stor suksess. Mourinho ledet Inter til trippeltriumf i 2010 før han gikk videre til Real Madrid.

Les flere fotballnyheter her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus