Meny

Nederland og Spania videre i U21-EM

VIDERE: Spania er videre i U21-EM sammen med Nederland. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nederland og Spania sikret seg begge en plass i semifinalen i U21-EM søndag.

Nederland slo Russland 5-1, mens Spania slo Tyskland med 1-0. Både Spania og «Oranje» står med full pott i gruppe B etter to av tre kamper, og møtes i den siste kampen i ren gruppefinale onsdag. Tapene gjør at både Tyskland og Russland er slått ut av mesterskapet.

Georginio Wijnaldum sendte Nederland i føringen etter 38 minutter i Jerusalem. Fem minutter ut i annen omgang fikk Nikita Tsjitsjerin er strengt rødt kort for å felle Adam Maher bakfra.

Oppgaven ble dermed langt tøffere for Russland. Borussia Mönchengladbach-spilleren Luuk de Jong doblet til 2-0 etter en times spill. Like etter sørget innbytter Denis Tsjerijsjev for spenning med en russisk redusering.

Les også: Norske vidunderscoringer senket England

Nederlenderne rotet bort en 2-0-ledelse i 3-2-seieren over Tyskland i første gruppekamp. Like spennende ville de ikke gjøre det søndag. Ola John la på til 3-1 i det 69. minutt, mens Danny Hoesen og Leroy Fer scoret hvert sitt mål i sluttminuttene.

Etter å ha fulgt hverandre tett slo spanjolene til helt mot slutten av kampen i møtet med Tyskland. Innbytter Alvaro Morata ble matchvinner etter 86 minutter. Også mot Russland i åpningskampen fikk Spania målet sitt fire minutter før slutt, også da scoret av Morata.

Les flere fotballnyheter her:

Se Nederland banke Russland her:

Se Spania avansere her:
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus