Nederland og Spania videre i U21-EM

VIDERE: Spania er videre i U21-EM sammen med Nederland. (Foto: Scanpix)

Nederland og Spania sikret seg begge en plass i semifinalen i U21-EM søndag.

Nederland slo Russland 5-1, mens Spania slo Tyskland med 1-0. Både Spania og «Oranje» står med full pott i gruppe B etter to av tre kamper, og møtes i den siste kampen i ren gruppefinale onsdag. Tapene gjør at både Tyskland og Russland er slått ut av mesterskapet.

Georginio Wijnaldum sendte Nederland i føringen etter 38 minutter i Jerusalem. Fem minutter ut i annen omgang fikk Nikita Tsjitsjerin er strengt rødt kort for å felle Adam Maher bakfra.

Oppgaven ble dermed langt tøffere for Russland. Borussia Mönchengladbach-spilleren Luuk de Jong doblet til 2-0 etter en times spill. Like etter sørget innbytter Denis Tsjerijsjev for spenning med en russisk redusering.

Nederlenderne rotet bort en 2-0-ledelse i 3-2-seieren over Tyskland i første gruppekamp. Like spennende ville de ikke gjøre det søndag. Ola John la på til 3-1 i det 69. minutt, mens Danny Hoesen og Leroy Fer scoret hvert sitt mål i sluttminuttene.

Etter å ha fulgt hverandre tett slo spanjolene til helt mot slutten av kampen i møtet med Tyskland. Innbytter Alvaro Morata ble matchvinner etter 86 minutter. Også mot Russland i åpningskampen fikk Spania målet sitt fire minutter før slutt, også da scoret av Morata.