Meny

Spilte kamp med hjernerystelse, brukket nese og brukket øyehule

TØFF: Vincent Kompany blir av enkelte omtalt som antitesen til den stereotypiske fotballspilleren som fort faller i bakken når det oppstår kroppskontakt. Foto: EPA/THIERRY ROGE.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vincent Kompany er ikke som alle andre fotballspillere.

Manchester City-kapteinen har aldri blitt beskyldt for å være noen pingle, og fredag kveld beviste han til gangs at han er en man vil ta med seg i krigen.

En halv time inn i Belgias kamp mot Serbia, fikk forsvarsspilleren et slag i fjeset av motstanderens målvakt, Vladimir Stojkovic.

Etter litt behandling på sidelinjen var han tilbake på banen, og Kompany fullførte kampen med det som bare så ut til å være en kraftig forslått nese.

Les også: City sikrer seg spansk ving

– Det var ekstraordinært

Til tross for at han ledet laget sitt til en viktig 2-1-seier, var ikke alt bare velstand etter kampslutt. City-spilleren tok seg en tur til sykehuset for å få noen med ekspertise til å se på nesen hans, og det viste seg at det var mer enn nesen det var noe gale med:

Kompany hadde spilt i over en time med en brukket nese, en brukket øyehule og en mild hjernerystelse.

Etter å ha fått litt stell av sykehuspersonellet, la spilleren ut en melding på Twitter med teksten: «Hva gjør man ikke for landet sitt?».

Belgias trener, tidligere landslagsspiller og politiker Marc Wilmots, var ikke overraskende svært så fornøyd med sin spiller.

– Alle spillerne «pushet» seg selv til grensen for å vinne denne kampen. Prestasjonen deres ble reflektert av Kompany - han viste ekstraordinært mot, sier Wilmots ifølge SuperSport.

Flere fotballnyheter kan du lese her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus