Meny

Pressen verre enn presset for Drillo

SNART KAMP: Drillo skal sørge for forberedelsene som gi Norge tre poeng i Albania.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Egil Olsen føler alvoret før fredagens VM-kvalifiseringskamp mot Albania, men han misliker de daglige pressemøtene mer enn forventningspresset.

– Mange nordmenn er veldig spente, og jeg føler et visst ansvar for det, men jeg har jo vært borti noen andre ganske avgjørende kamper, sier landslagssjefen med seks tidligere kvalifiseringer og to sluttspill bak seg.

At kampen mot Albania er veldig viktig prøver han ikke å snakke bort.

– Sjansen til å komme til Brasil blir vesentlig svekket hvis vi ikke vinner, og iallfall hvis vi taper, sier han.

Drillo fikk spørsmål om kampens betydning for hans egen framtid.

– Jeg har kontrakt ut året, og den fullfører jeg uansett. Hvis vi kommer til VM, forlenger jeg den med et halvt år.

Laget hans har kommet under 0-1 i de fem første VM-kvalifiseringskampene og har måttet klore seg tilbake til sju poeng (to seirer og en uavgjort). Han håper selvsagt at det snur i annen halvdel av kvalifiseringen.

I hans annen periode som landslagssjef har Norge scoret først 19 ganger og omsatt det i 17 seirer, 1 uavgjort og 1 tap. Motstanderen har scoret først 23 ganger, og de kampene har gitt 6 norske seirer, 4 uavgjorte og 13 tap.

Grublet

Drillo har grublet veldig på laguttaket denne gang. Tidlig i samlingen sa han at bare Rune Jarstein, Brede Hangeland, Tarik Elyounoussi og Daniel Braaten er sikre.

– Jeg vil ikke si hvor mange det er nå. Vi nærmer oss naturligvis et uttak, men det er sjelden det har vært så mange usikkerhetsfaktorer og så mange jevne spillere som konkurrerer om de samme plassene, sier han.

Drillo er glad for at Braaten og Espen Ruud er tilbake etter å ha sonet karantene i hjemmekampen mot Albania. Samtidig er det albanske laget svekket av skader og utelukkelser.

– Det kan være en fordel for oss.

Han er usikker på hvilket kampbilde som venter. Forventningene i Albania er skyhøye, og kampen ble utsolgt på rekordtid.

– Noen sier at Albania kommer til å gå ut i 100, med høyt tempo og spille med stor risiko, men jeg er ikke så sikker på det. Jeg tror det kommer til å bli en kamp med mange dueller, mange dødballer, mange frispark, og kanskje ikke all verden av målsjanser. Jeg tror at vi kommer til å få like mange overgangsmuligheter som på Ullevaal, sier han.

Uheldig

Sveits har overtaket i gruppen, mens Albania og Island følger to poeng bak, Norge fire poeng bak.

– Så langt har vi vært litt uheldige, både i Sveits (1-1) der vi var best og mot Albania (0-1) der vi også var best. Det er minst fire lag i gruppen som er i posisjon til å kunne kvalifisere seg. Det er ikke veldig overraskende at Island og Albania har kommet opp, sier han.

– Albania har gjort det bra. Etter seieren på Ullevaal banket de Litauen 4-1 her.

Det har bidratt til fotballfeberen som herjer i Albania før fredagens kamp.

– Jeg har hørt om atmosfæren, og vi er forberedt. Vi vet hva vi møter, sier Drillo og avslører hva han liker minst med samlingen.

– Jeg er ikke så veldig glad i pressekonferanse hver eneste dag, men jeg må det.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus