Meny

Dommerparodi ødela EM-starten

Marcus Pedersen utligner til 1-1 i åpningskampen i U21-EM i fotball mellom Israel og Norge på Netanya stadion onsdag. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Feilaktig corner. Billig straffe. Tre stolpetreff. Og et strengt rødt kort til Vegar Eggen Hedenstad. Harmeet Singhs overtidsmål reddet 2-2 mot Israel i EM-åpningen.
Israel – Norge 2-2 (1-1)

10.850 tilskuere

Mål: 1-0 Nir Biton (str. 16), 1-1 Marcus Pedersen (24), 2-1 Alon Turgeman (71), 2-2 Harmeet Singh (90+1).

Dommer: Pawel Gil, Polen.

Rødt kort: Vegar Eggen Hedenstad, Norge (44).

Gult kort: Orr Barouch, Mohammad Kalibat, Eyal Golasa, Israel. Anders Konradsen, Norge.

Lagene:

Israel (4-4-2): Boris Kleyman – Eliazer Dasa, Edi Gotlib, Omri Ben Harush, Taleb Twatha – Mohammad Kalibat, Marwan Kabha (Ofir Krieff fra 38.), Nir Biton (Israel Zaguri fra 74.), Eyal Golasa – Munas Dabbur, Orr Barouch (Alon Turgeman fra 57.).

Norge (4-3-3): Ørjan Nyland – Omar Elabdellaoui, Fredrik Semb Berge, Stefan Strandberg, Vegar Eggen Hedenstad – Anders Konradsen (Harmeet Singh fra 76.), Stefan Johansen, Magnus Wollf Eikrem – Yann-Erik de Lanlay (Martin Linnes fra 46.), Marcus Pedersen, Jo Inge Berget (Håvard Nielsen fra 76.).

Norge var klart best spillemessig før pause, men evnet ikke å ta vare på sjansene. Ferdighetene foran mål sto ikke i stil til sjansene som ble skapt. Og med en polsk dommer i fri dressur og fallesyke verter, ble EM-starten nesten helsvart. Fra 17 meter reddet innbytter Singh dagen med sin presise venstrefot.

SE HØYDEPUNKTENE FRA KAMPEN I BUNN AV ARTIKKELEN.

Les også: - Vi burde hatt tre poeng

Mot spillets gang tok Israel ledelsen på et ytterst tvilsomt straffespark fra kaptein Nir Biton etter kvarteret var spilt i Netanya. Norge ventet utspill fra keeper Ørjan Nyland, men dommer Pawel Gil fra Polen pekte mot cornerflagget. Hjørnesparket maktet ikke Norge å klarere før Omar Elabdellaoui var uheldig og pirket borti Omri Ben Harush, som falt lett om inne i boksen.

Bare åtte minutter senere fikk Marcus Pedersen Norge fortjent inn igjen i kampen med sin gode avslutning. Kraftspissen fikk en nydelig ball fra hovmester Stefan Johansen, slet med mottaket, men fikk vendt seg rundt og skutt ballen forbi en god Boris Kleyman i Israels mål.

Urutinert

Anders Konradsen sover neppe godt etter åpningskampen. Rennes-proffen løftet ballen i tverrligger etter 29 minutter. Og traff stolpen etter 47 minutter. Tidlig i kampen headet han over fra god posisjon. Jo Inge Berget traff også stolpen, bare minutter etter Konradsen i 1. omgang.

Mot slutten av første omgang ble Norge redusert til ti mann etter at Eggen Hedenstad felte Ben Harush. Israel-spilleren falt igjen særdeles lett i bakken. Fredrik Semb Berge virket å ha kontroll på situasjonen. Det var derfor urutinert av Norges venstreback å være ute med armen og rive i Ben Harush. Utvisningen var streng, men bar også preg av lite rutine fra Eggen Hedenstad.

Taktisk bom?

Med bare ti mann valgte landslagssjef Tor Ole Skullerud å ta ut vingen Yann-Erik de Lanlay, som på overtid i 1. omgang skjøt like utenfor på en megasjanse, til fordel for Martin Linnes. Ofringen av en angriper gjorde Norge langt mindre farlig offensivt. Kanskje ble trekket for defensivt.

Etter 71 minutter så innbytter Alon Turgeman ut til å avgjøre kampen. Umarkert fra 11 meter hogg han til etter at Norges Semb Berge først hadde blokkert et skudd.

Ingen scorer oftere for Norges U21-landslag enn Marcus Pedersen. Hamar-gutten scoret bare én gang onsdag, men burde hatt minst et par mål til. Heldigvis dukket Singh opp i tilleggstiden.

Uavgjort mot Israel er to poeng tapt for Norge. En kan ikke regne med at England og Italia roter vekk poeng mot vertslandet. Norge U21 har igjen England (lørdag) og Italia (tirsdag) i gruppespillet.

Se kampens høydepunkter:

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus