Meny

Wæhler – superveteran på topp

Kjetil Wæhler (t.h.) blir trolig Brede Hangelands makker i Norges midtforsvar mot Albania. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjetil Wæhler er virkelig landslagets bestefar. Han holder sitt livs fotballform i en alder av vel 37 og utelukker ikke elitespill til han er 40.

– Jeg tror faktisk ikke at jeg har vært bedre noen gang før. Jeg trente meget godt i vinter og har spilt alle kamper i IFK Göteborg så langt, sier Wæhler til NTB.

Oslo-karen er gammel i fotballsammenheng, men et lite stykke unna norgestoppen.

Les også: Kjetil Wæhler refser den norske stilen

Fem bedre

Ifølge statistikeren Kåre M. Torgrimsen er fem mann foran Wæhler aldersmessig på A-landslaget:

Gunnar Thoresen, 38 år og 342 dager (1959)

Ronny Johnsen, 38 år og 73 dager (2007)

Thorbjørn Svenssen, 38 år og 24 dager (1962)

Frode Grodås, 37 år og 318 dager (2002)

Ragnar Larsen, 37 år og 301 dager (1962)

– Jeg har alltid sett på det slik at er man god nok, så spiller man, uansett alder. Det mentale virker inn, men jeg kan ikke utelukke at jeg spiller toppfotball når jeg er 40. Vi skal hjem til Norge en gang, og jeg kan bidra både på og utenfor banen, sier Wæhler.

Albania-troppens yngstemann er forøvrig Valon Berisha (20).

Ny sjanse?

Han er i form, og trolig får han plassen ved siden av kaptein Brede Hangeland mot Albania fredag. De to har lyktes godt sammen i mange kamper.

Wæhler har stått utenfor landslaget en stund. Hans bidrag hos IFK var med på å gi cupgull og en plassering høyt oppe på tabellen i Allsvenskan.

Norge er nummer fire i VM-kvalifiseringsgruppen, fire poeng bak lederen Sveits. Det gjenstår fem kamper for alle lagene.

Les flere fotballnyheter her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus