Meny

Johansen ofrer ikke seriegull for benk i Europa

Stefan Johansen er et av eliteseriens salgsobjekter. Han drømmer om en karriere som proff i utlandet. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spørsmålet Drammen stiller seg er om midtbanedirigenten rekker et mulig seriegull før han muligens reiser utenlands.

– Drømmen er å komme ut. Det legger jeg ikke skjul på. Som fotballspiller ønsker du å nå lengst mulig. Da er utlandet bedre. Det har vært mange spekulasjoner. For min del så er jeg i en spesiell situasjon med Godset nå som vi er i gullposisjon. Skal jeg ut, må det være rett klubb og rett tidspunkt. Det får vi ta om det kommer, sier Johansen til NTB.

Strømsgodset leder serien etter vårsesongen. Fem poeng skiller ned til Rosenborg. Flere av SIF-spillerne kan forsvinne før høsten setter inn for alvor. Det vil utvilsomt svekke drammenserne.

– Det må være rett tilbud og klubb. Jeg går ikke til noe halvveis. Og du tenker deg enda mer nøye om når Godset er i den posisjon de er. Jeg går ikke til en benk i Portugal eller Tyrkia, sier Johansen.

Fotballforståelse

Pasningene hans og roen med ballen er bare en del av pakken. Viktigst er trolig det som sitter i «topplokket».

– Den kanskje fremste kvaliteten min er fotballforståelsen. Og det må man bygge videre på med å være god pasningslegger og bidra til assist og mål. Fra i fjor har jeg fått enda mer orden på det defensive. Jeg har hele tiden utviklet meg, men det fine med fotballen er at du aldri blir god nok, sier Vardø-gutten.

Han har fått et voldsomt løft det siste året.

– Det siste året har vært fantastisk. Jeg trengte et miljøskifte da jeg kom til Godset. Og sakte, men sikkert spilte jeg meg inn på laget. Og når du spiller på det for tiden beste laget i Norge, blir det litt spekulasjoner og sånn. Men dere så jo alle uttaket. Det er ikke bare å plukke ut et lag, men jeg er stolt over å komme med i EM-troppen.

Han får ventelig dirigentrollen mot Israel i EMs åpningskamp onsdag.

– Det er en grunn til at man er her nede. Jeg prøver å ta med meg de samme kvalitetene som i Godset. Jeg skal ta med meg mine fremste kvaliteter om jeg får sjansen til å spille, sier Johansen.

Utstillingsvindu

22-åringen advarer mot å tro at U21-EM gjør veien ut til europeisk klubbfotball kortere.

– Det er et fantastisk utstillingsvindu, men begynner vi spillerne å spekulere i hvem og hva som sitter på tribunen og begynner å spille for oss selv for å komme ut, kommer vi ikke langt. Vi må prestere som et lag. Det er da vi er best og får resultater. Så får godene komme ut ifra det, påpeker SIF-spilleren.

Han har vært omsvermet de første dagene av EM-oppholdet i Israel. «Alle» synes å skulle ha en bit av ham.

– Det er alltid hyggelig å bli lagt merke til. Det har gått bra for min del. Jeg har spilt på det beste laget i Norge, og det kommer mye ros. Det er en del av fotballen, og det er viktig å takle både med- og motgang, sier Stefan Johansen.

Kampen mot Israel blir ventelig bare hans fjerde med U21-laget. Om storformen vedvarer etter sluttspillet, rykker han opp til Egil Olsens A-landslag. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus