Meny

Mourinho tilbake i Chelsea

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

José Mourinho skrev mandag under en fireårskontrakt med Chelsea. Portugiseren tar dermed fatt på sin annen periode i den engelske fotballklubben.

Det bekreftet Chelsea på eget nettsted mandag ettermiddag. Mourinho vender tilbake til klubben han hadde stor suksess med mellom 2004 og 2007. Han tar over etter Rafael Benítez, som i ett halvt år ledet Chelsea på midlertidig basis.

– Jeg er henrykt over å kunne ønske José velkommen tilbake til Chelsea. Hans suksess og ambisjoner gjorde ham til en fantastisk kandidat for jobben, sa Chelsea-direktør Ron Gourlay.

– Det er vårt mål å ta klubben fremover og til videre suksess. José var vårt førstevalg fordi vi mener han er den riktige manageren til jobben. Han var og er fortsatt svært populær innad i klubben. Alle ser frem til å jobbe med ham igjen.

Presenteres 10. juni

Det er ingen overraskelse at Mourinho gjør comeback på Stamford Bridge. Signalene har lenge tydet på at portugiseren ønsket seg tilbake, spesielt etter en tidvis kaotisk periode i Real Madrid.

– Nå kan jeg si at jeg er en av dere. Jeg har aldri lagt skjul på at jeg har lidenskap for to klubber i fotballen: Inter og Chelsea. For meg er Chelsea mer enn viktig, sa Mourinho i et intervju med klubbens TV-kanal mandag.

Mourinho får med seg Rui Faria, Silvino Louro og José Morais som førstelagstrenere i Chelsea. Portugiseren skal offisielt presenteres på Stamford Bridge mandag 10. juni.

José Mourinho tok Chelsea til øyeblikkelig suksess da han ble ansatt i 2004. I sin første sesong førte han London-laget til topps i Premier League. Det var blåtrøyenes første seriemesterskap på 50 år. Han fulgte opp med en ny serietriumf sesongen etter. Han vant også FA-cupen og to ligacupgull med Chelsea.

Venner igjen

50-åringen sluttet som Chelsea-manager høsten 2007. Det skjedde etter at han hadde havnet i konflikt med klubbeier Roman Abramovitsj. Siden har de funnet tonen og skal nå jobbe sammen igjen.

Etter sin første periode i England, lyktes Mourinho også stort i Inter. Han tok italienerne til trippeltriumf i 2010. De tre siste årene har han vært trener i Real Madrid. Han ledet den spanske storklubben til seriegull i 2012, men klarte aldri å gjøre det han ble ansatt for: Å vinne mesterligaen.

Heller ikke i sin første periode med Chelsea gikk Mourinho til topps i den gjeveste europacupen. Det vil han sikkert prøve å rette på i årene som kommer.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus