Meny

Beckham vil starte eget fotballag i USA

FORRETNINGSPARTNERE: Marcelo Claure (f.v) og David Beckham fikk også tid til å gå på basketballkamp i løpet av sitt Miami-besøk. Foto: REUTERS/Joe Skipper.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den pensjonerte spilleren vurderer å opprette lag sammen med millardær.

Han har kanskje lagt opp som fotballspiller, men han er ikke nødvendigvis helt ferdig med fotballen enda.

David Beckham vurderer nå å starte et nytt fotballag i USA.

Opsjon på å starte nytt lag

Dette melder blant andre Reuters.

Før Beckham signerte for Paris Saint-Germain i vinter, spilte han flere sesonger for det amerikanske laget LA Galaxy.

I sin kontrakt med laget fra Los Angeles skal engelskmannen ha hatt en opsjon som gir han rettigheten til å kjøpe en franchise for en ny klubb i Major League Soccer, den profesjonelle amerikanske fotballigaen.

Med andre ord: han har rettigheten til å opprette og eie en helt ny klubb i USA.

I helgen var han i Miami, Florida, for å vurdere å starte et nytt lag der.

Besøkte arenaer

Med seg som investor får han sannsynligvis den amerikanske milliardæren Marcelo Claure, administrerende direktør i mobildistributørselskapet Brightstar.

KANDIDAT: Sun Life Stadium huser 75 000 tilskuere, og kan i fremtiden bli hjemmebanen til Beckhams lag. Foto: AP Photo/Charlie Riede.

Claure har også tidligere vist interesse for å opprette et fotballag i USA - for fem år siden forsøkte han å opprette et «Barcelona USA» i samarbeid med katalanerne.

Sammen møtte Claure og Beckham politikere og sportslige ledere i Miami på lørdag, hvor de besøkte to arenaer som potensielt kan huse det fremtidige laget.

Hjemmebanen til NFL-laget Miami Dolphins, Sun Life Stadium, og et 20 000-seter stadion ved Universitetet i Florida ble besøkt.

Miami har for tiden ikke et lag i den amerikanske toppserien, men Beckham og Claure skal angivelig fortsatt ha til gode å ta et endelig valg på hvilken by de vil starte sitt lag i.

Flere fotballnyheter kan du lese på ABC Nyheter Fotball

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus