Meny

Disse norske stjernene er helt ukjente for vertslandet

HVEM?: Joshua King (f.v.), Håvard Nordtveit, Thomas Rogne og Markus Henriksen er fire av Norges største profiler i U21-EM. Foto: AP Photo/Jon Super/AP Photo/Frank Augstein/Chris ClarkNed Alley/NTB scanpix. Montasje: ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Men Israel kommer til å slite mot Norge likevel, spår israelsk fotballekspert.

Norge møter Israel i U21-EMs første kamp på onsdag. Sammen med England og Italia utgjør de gruppe A.

Mens England og Italia har mange spillere som er relativt kjente for nordmenn, er Israel sitt lag et eneste stort spørsmålstegn for de fleste.

Sintayehu Sallallich, Marwan Kabha og Alon Turgeman sier de fleste nordmenn lite eller ingenting, og det samme ser ut til å være tilfellet motsatt vei.

– De norske spillerne er fullstendig ukjente for israelere, men folk skjønner at de må være veldig gode som slo ut Frankrike i kvalifiseringen, sier Allon Sinai, sportsredaktør i Jerusalem Post, til ABC Nyheter.

– Tap vil drepe håpet

Verken Norge eller Israel er levnet store sjanser til å ta seg videre i turneringen.

Les også: – Norge havner sist i U21-EM

Israel har kun deltatt én gang før, og forventningene er ikke store i vertslandet.

– Israel er klart underlegne England og Italia, og de vil slite mot Norge også. Å gå til semifinale ville ha vært en utrolig prestasjon, men det er ingen som forventer det.

– Israel klarte verken å score eller å ta et eneste poeng sist de var med (2007), så lagets første mål er å gjøre det bedre enn det, sier Sinai.

Saken fortsetter under bildetLOVENDE: Maccabi Haifas Eyal Golasa, her fra en mesterligakamp mot Bordeaux, kan være verdt å holde et øye med på onsdag. Foto: AP Photo/Tara Todras-Whitehill.LOVENDE: Maccabi Haifas Eyal Golasa, her fra en mesterligakamp mot Bordeaux, kan være verdt å holde et øye med på onsdag. Foto: AP Photo/Tara Todras-Whitehill.

Første inntrykk av styrkeforholdet mellom landene får vi når lagene møtes klokken 19.00 norsk tid på Netanya Stadium førstkommende onsdag.

Det laget som eventuelt skulle tape den kampen vil få store vansker med å ta seg videre, mener han.

– Det er et ganske stort press på Israel i og med at de norske spillerne er så ukjente. I tillegg er Norge, sammen med Isreal, sannsynligvis det minste laget i turneringen, så åpningskampen vil være svært viktig for begge lagene.

–  Til vanlig spiller Israel offensiv fotball i en 4-5-1-formasjon med to angrepsvillige midtbanespillere som går fremover når det er kontringsmuligheter. Jeg tror et tap vil drepe håpet til begge lagene - derfor tror jeg kampen fort kan bli en veldig taktisk affære.

Les også: Nielsen: – Jeg er best sentralt

Lovende trio

Mens Tor Ole Skullerud har valgt å ta med flere etablerte spillere på seniorlandslaget, har Israel utelatt en av sine aller beste og mest kjente unggutter.

Saken fortsetter under bildetBLIR HJEMME: Den en gang lovende Gai Assulin, her i aksjon for Barcelona for fire år siden, får ikke spille EM på hjemmebane. Foto: AP Photo/Alvaro Barrientos.BLIR HJEMME: Den en gang lovende Gai Assulin, her i aksjon for Barcelona for fire år siden, får ikke spille EM på hjemmebane. Foto: AP Photo/Alvaro Barrientos.

Gai Assulin, det tidligere vidunderbarnet i Barcelona og, senere, Manchester City, er ikke å finne i troppen til trener Guy Luzon.

– Tross sitt åpenbare potensial, har Assulin aldri passet inn i trenerens planer. Det israelske laget har ingen store stjerner, og jeg tror Luzon tenkte at Assulin ville kreve spesialbehandling. Det er han ikke villig til å gi han, sier Sinai om den nåværende Racing Santander-spilleren.

I Assulins fravær er det få navn å dra kjensel på.

Omri Altman fra Fulham vil kanskje de mer dedikerte tilhengerne av John Arne Riise og Brede Hangelands klubb ha hørt om, men ellers er det få navn som stikker seg ut.

Kvalitet er det likevel i laget, skal vi tro Sinai.

– Eyal Golasa og Taleb Tawatha, som begge spiller for Maccabi Haifa, og Nir Biton, fra Ashdod SC, er tre spillere som sannsynligvis kommer til å signere for klubber ute i Europa i løpet av de neste årene.

– Sistnevnte er en veldig lovende defensiv midtbanespiller som prøvepilte for Manchester City og Tottenham i fjor. Golasa, en midtbanespiller, har det lenge blitt pratet om, og han var ønsket av Lazio i 2010. Tawatha er en veldig offensiv venstreback som nettopp har fullført sin beste sesong noensinne.

Les også: Strandberg leder skuta i Israel

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus