Meny

Klose kan slå 40 år gammel rekord mot Klinsmann

LEGENDER: Klose jakter på sin 68. scoring i sin 127. kamp for landet sitt mot USA. Gerd Müller (innfelt) trengte kun 62 kamper på å score sin 68. Her fra en kamp mot Norge i juni 1972. Foto: Erik Thorberg/Jan Dahl/Ntb/Scanpix/AP Photo/Michael Probst. Montasje: ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Scorer Miroslav Klose mot USA i kveld, tangerer spissen Gerd Müllers rekord som har stått siden 1974.

I fjor mistet den tyske legenden Gerd Müller sin utrolige rekord på 85 mål i et kalenderår til Lionel Messi. Den rekorden stod i 41 år.

I kveld kan han miste en ny rekord: scorer Miroslav Klose i vennskapskampen mot Jürgen Klinsmanns USA søndag kveld, utligner han Müllers 68 mål på landslaget. 

– Glad på hans vegner

Den rekorden har stått i 39 år - det siste målet til Müller kom i VM-finalen i 1974.

Å miste to slike rekorder på ett år plager ikke den tidligere målmaskinen fra Bayern München.

– Jeg er glad på hans vegner - det har lenge bare vært et spørsmål om tid. Han er en flott spiller og en flott fyr jeg møtte noen ganger da han spilte i Bayern. Han fortjener det, sier «der Bomber» ifølge Goal.

Müller og Klose har begge vært svært nyttige for sitt land: begge står med 14 mål i VM, ett mål bak Ronaldos rekord. Den rekorden kan Klose slå om han blir tatt ut til verdensmesterskapet i Brasil neste år.

Ifølge treneren hans, Joachim Löw, tenker Lazio-spilleren lite på slike statistikker.

– Vi tenker ikke så mye på slikt, og det tror jeg heller ikke Klose gjør. Når det er sagt, vil det selvsagt være hyggelig for ham på et personlig plan å ta den rekorden, sier Löw til MLS Soccer.

Les også: Bayern fullførte historisk trippel

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus