Meny

Filmmogul vil kjøpe engelsk klubb

SHOWMANN: De Laurentiis vet å underholde sitt publikum. Her blir Gokhan Inler, under løvemasken, presentert for Napoli-supporterne etter overgangen for to år siden. Foto: AP Photo/Franco Castano.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg ønsker å utvide fotballimperiumet mitt, sier Napoli-eier Aurelio De Laurentiis.

Aurelio De Laurentiis er ikke din vanlige klubbeier.

Ved siden av å styre Serie A-klubben Napoli, er italieneren en flittig filmskaper. Så langt har han oppnådd støre suksess på fotballbanen enn på filmsettet, og nå vil han utvide sin samling av klubber.

– Jeg vil kjøpe tre klubber. En av de skal være engelsk, sier han til Radio Marte.

Se hvilke filmer han har produsert på IMDb-profilen hans (ekstern lenke)

Har treneren klar

Det De Laurentiis vil oppnå, er å gjøre som Serie A-kollega Udinese.

Udinese-eier Giampaolo Pozzo kjøpte i 2009 opp spanske Granada, og fullførte i fjor sommer sin kolleksjon av klubber ved å kjøpe opp engelske Watford. De tre har siden hatt et utstrakt samarbeid og låner blant annet ut spillere til hverandre.

Hvilke klubber Napoli-eieren har planer om å kjøpe vites ikke, men han har allerede bestemt seg for hvem han vil skal trene den engelske klubben.

– Jeg ringte Edy Reja (tidligere Napoli - og Lazio-trener, journ.anm) for noen dager siden og fortalte ham at jeg vil utvide fotballimperiumet mitt. Jeg vil kjøpe tre klubber - én i England - og jeg spurte Reja om han ville være trener for den klubben. Han sa han var tilgjengelig, men hvis noe skjer og han blir trener i en annen klubb i mellomtiden, finner jeg en annen trener.

Les også: Denne legenden kan bli Palermos 12. trener på to år

– Vil vise Napoli frem til hele verden

Napoli endte i år opp på andreplass i den italienske serien, noe som betyr at laget skal spille i Mesterligaen neste år.

Tidligere denne uken hentet De Laurentiis inn Rafael Benítez som erstatter for trener Walter Mazzarri (sistnevnte skal neste år lede Inter Milan), og det er ikke bare sin nye spanske manager han har lyst skal bli kjent med den sør-italienske byen.

– I hele mitt liv har jeg vært forelsket i Napoli og byens kultur. Jeg ønsker å bringe denne byen til hele verden. Noen av vennene mine sier de aldri har sett Napoli, og jeg lurer på hvordan det i det hele tatt er mulig, sier De Laurentiis.

Les også: Benítez går til Napoli

Les også: Stramaccioni ut - Mazzarri inn

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus