Meny

Tysk cupfinale, Bayern München-Stuttgart, 20:00

Blir «udødelige» om de klarer det Beckenbauer ikke klarte

STOR DUO: Franz Beckenbauer (venstre) vant blant annet fire cuper og fire seriegull i sin tid som spiller i Bayern München, men noen «trippel» ble det aldri. Jupp Heynckes kan lede laget til sin 16. cuptriumf med seier i sin siste kamp som trener. Foto: AP Photo/Frank Augstein/REUTERS/Tobias Schwarz. Montasje: ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bayern München kan bli det første tyske laget som vinner serie, cup og Mesterligaen i en og samme sesong.

– Alt er mulig i en fotballkamp. Det skjer at lag vinner kamper selv om de ikke er like gode som motstanderen. Vi håper i dag er en slik dag.

Det sier Stuttgart-trener Bruno Labbadia før den tyske cupfinalen. Hans Stuttgart, nummer 12 i ligaen i år, er levnet liten sjanse mot Jupp Heynckes sitt mannskap.

Bayern vant Mesterligaen forrige helg og vant serien for lenge siden. Vinner de cupen også, blir de «udødelige».

Les også: Her sender Robben Bayern til himmels

I fotsporene til Barca, Celtic og PSV

– Jeg synes to troféer er nok, fortsetter en spøkefull Labbadia.

Styrelederen i Bayern er ikke nødvendigvis enig i det.

– Laget har allerede skrevet seg inn i historiebøkene, men de kan gjøre seg selv udødelige nå. Ikke en gang det mest suksessrike Bayern-laget i historien, generasjonen med Franz Beckenbauer, Gerhard Müller og Sepp Maier, klarte å vinne alle tre, sier Karl-Heinz Rummenigge, selv en storspiller i klubben på den tiden, ifølge Eurosport.

Bare seks europeiske lag før de har vunnet en «trippel»: Celtic (1967), Ajax (1972), PSV Eindhoven (1988), Manchester United (1999), Barcelona (2009) og Inter Milan (2010).

Med andre ord kan Bayern sette enda en ny tysk rekord om de skulle gå seirende ut av finalen på Olympiastadion i Berlin.

Allerede i år har de satt ny rekord for antall poeng (91), størst margin ned til lag nummer to (25), flest vunnede kamper (29), flest borteseire (13), beste målforskjell (+80) og færrest innslupne mål (18) i den tyske serien.

Les også: Her fester de tyske heltene

Lover fest

Bayern-spillerne er fullstendig klare over at de kan skrive historie med seier.

HELT: Mandzukic scoret Bayerns første i årets mesterligafinale mot Borussia Dortmund. Foto: AP Photo/Martin Meissner.HELT: Mandzukic scoret Bayerns første i årets mesterligafinale mot Borussia Dortmund. Foto: AP Photo/Martin Meissner.

Mario Mandzukic kom seg på scoringslisten i mesterligafinalen, og kroaten sier at det er prestasjonen fra akkurat den kampen de må gjenskape om de skal lykkes.

– Vi vet vi kan bli historiske. Det er akkurat det jeg har lyst til, og det er det alle lagkameratene mine vil, sier han til lagets hjemmeside.

– Alt kan skje i løpet av 90 minutter, men vi tror på oss selv og trenger å gjøre som vi gjorde i andreomgangen på Wembley. Hvis vi klarer det skal vi ha en stor fest med supporterne i München på søndag.

Flere fotballnyheter kan du lese her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus