Meny

– Mourinho, du er ond og hevngjerrig

GIR SEG: José Mourinho takket supporterne for støtten på fredag. På lørdag skilles veiene til portugiseren og Real Madrid. Foto: EPA/JAVIER LIZON.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

José Mourinho tar farvel med Real Madrid på lørdag. Det skjer selvsagt ikke uten kontroverser.

– Vi ventet store ting av Mourinho, men han har vært en skuffelse for alle supporterne. Det er ikke mangelen på troféer denne sesongen som er problemet. Men når du opplever din verste sesong kunne litt ydmykhet fra hans side ha hjulpet oss alle.

Guti, tidligere midtbanespiller med over et halvt tusen kamper for hovedstadsklubben, kommer etter utsagnet å dømme ikke til å savne portugiseren.

Om portugiseren kommer til å savne Madrid er også et åpent spørsmål: til sin siste kamp har han latt være å ta ut en full tropp - sist det skjedde var på 90-tallet. Og selvsagt er ikke Iker Casillas med denne gangen heller.

Les også: Mourinho ferdig i Real

Anklages for å være feig

Kampen mot Osasuna markerer slutten på José Mourinhos tid på Santiago Bernabéu. I løpet av sine tre år har han vunnet serien og cupen én gang hver. Etter hans egne høye standard er ikke det allverdens.

Saken fortsetter under bildetSNAKKESALIG: Guti har nesten to tiår bak seg i Real Madrid og har fortsatt sterke meninger om tilstanden i sin gamle klubb. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza.SNAKKESALIG: Guti har nesten to tiår bak seg i Real Madrid og har fortsatt sterke meninger om tilstanden i sin gamle klubb. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza.

Årets sesong ender laget opp uten et eneste stort trofé, og Mourinho går etter all sannsynlighet tilbake til jobben han hadde i Chelsea mellom 2004 og 2007. Ifølge Guti tar den karismatiske treneren den lette utveien etter en utordrende sesong.

– Jeg tror jeg har dekning for å si at han stikker av fra klubben når han har en fireårskontrakt og forlater laget så fort han har en gjennomsnittlig sesong, sier den tidligere visekapteinen til The Sun.

Mange vil likevel hevde at han stikker av fra dårlig stemning innad i laget snarere enn på grunn av dårlige resultater.

Kontroversene har vært mange: fra å stikke andre trenere i øyet til å krangle med noen av sine mest avholdte spillere.

En av kranglene som har blitt viet flest spaltemetre er den pågående konflikten med Iker Casillas.

Bakgrunn: Mourinho får kjeft av egen spiller

Bakgrunn: – Pepe har et problem

– Han er ond og hevngjerrig

Som en siste avskjedepresang har målvakten blitt utelatt fra troppen mot Málaga - til tross for at førstevalg Diego López er skadet.

Det gjør at enten reserven Antonio Adán eller til og med fjerdevalg Jesús Fernández kan bli å se mellom stengene på lørdag.

Mourinho er «ond og hevngjerrig» sier Radio Marca på lørdag. Radiostasjonen Cadena Ser legger like lite imellom: «han har vist, nok en gang, at han er smålig og ondartet».

Saken fortsetter under bildetUTELATT: Iker Casillas er kaptein både på klubb - og landslag, men har knapt spilt fotball siden nyttår. Foto: AFP PHOTO/AL-WATAN DOHA/KARIM JAAFAR.UTELATT: Iker Casillas er kaptein både på klubb - og landslag, men har knapt spilt fotball siden nyttår. Foto: AFP PHOTO/AL-WATAN DOHA/KARIM JAAFAR.

Utelatt fra troppen er også spillere som Pepe, Sergio Ramos og Ronaldo. Ifølge Mourinho selv er det fordi de alle har blitt småskadet. Verdt å nevne er at samtlige har vært kritiske mot Mourinho i media.

Les også: Snart heter den ikke lenger Santiago Bernabéu

– Situasjonen var ikke til å leve med

Portugiseren er ventet å få en blandet mottagelse når han altså leder laget for siste gang mot Málaga.

At han har valgt å bare ta uten 17 spillere til oppgjøret - noe som ikke er nok til å fylle opp innbytterbenken - gjør han sannsynligvis, om mulig, mindre populær.

– At Real Madrid, som verdens største klubb, ikke har nok spillere til å stille fulltallig i siste serierunde, er ganske spesielt. Mange mener han gjør det for å irritere, sier C More-kommentator Petter Veland til NRK.

Guti er en av de som lar seg irritere. Ifølge ham kunne ikke Mourinho fortsette i jobben slik ting har utviklet seg.

– De siste kommentarene fra noen av spillerne tyder på at situasjonen i klubben ikke var til å leve med.

– Mourinho tenkte kanskje at det var i klubbens beste interesser at han dro, avslutter han.

Flere fotballnyheter kan du lese her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus