Meny

Lyon-spiller Clément Grenier:

– Om jeg skal til Arsenal? Det kan godt hende

ETTERTRAKTET: Grenier, som scoret syv mål for Lyon i sesongen som var, var også en tid koblet med en mulig overgang til Manchester United. Foto: AP Photo/Laurent Cipriani.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Nye Nasri» gjør lite for å dempe spekulasjonene, men Lyon-treneren vil ikke selge til sin tidligere mentor.

Arsenals første signering for sommeren kan være rett rundt hjørnet - og ikke overraskende er det en franskmann Arsène Wenger har lyst å hente til Nord-London.

Clément Grenier er mannen: Lyon-spiller, offensiv midtbane, 22 år.

I lengre tid har hans fremtid vært gjenstand for debatt, og Arsenal er langt fra å være den eneste klubben som skal ha meldt sin interesse. Men nå skal spilleren ha bestemt seg for han kommer til å jobbe neste år.

– Jeg har mer eller mindre bestemt meg for hvor jeg vil spille neste sesong. Jeg har gjort valget mitt av sportslige grunner mer enn noe annet. Arsenal? Det kan godt hende, sier han ifølge Sky Sports.

Les også: Her tjener superspissen 12 000 i timen

– Like dyr som Götze

Med slike kommentarer skulle det meste se ut til å være klart for at spilleren melder overgang. Så enkelt er det likevel ikke.

FRANKRIKE: Grenier har spilt kamper for de aller fleste aldersbestemte landslag i hjemlandet. Her fra den minneverdige kvalifiseringskampen til U21-EM i fjor. Foto: CHARLY TRIBALLEAU/AFP / NTB scanpix.FRANKRIKE: Grenier har spilt kamper for de aller fleste aldersbestemte landslag i hjemlandet. Her fra den minneverdige kvalifiseringskampen til U21-EM i fjor. Foto: CHARLY TRIBALLEAU/AFP / NTB scanpix.

Det har lenge vært hevdet at spilleren ikke vil koste allverdens: «bare» åtte millioner euro, vel 60 millioner kroner, har vært prisantydningen.

Det kom derfor som en overraskelse da Lyons president tidligere denne uken gikk ut og sa at Grenier vil bli like dyr som Bayern Münchens ferskeste signering.

– Dersom Wenger vil ha en idé av hva det vil koste å hente ham, vil jeg si at det ligger i Mario Götze-regionen - cirka 37 millioner euro, sa Jean-Michel Aulas.

Les også: Godset-juvel: – Drømmen er å jobbe med Wenger

Forbindelsen Wenger-Garde

Wengers forbindelser i den franske klubben skulle tale til Arsenals fordel.

Lyons trener er Rémi Garde, en spiller Wenger sørget for at Arsenal hentet, sammen med Patrick Vieria, en måned før han selv ble ansatt som trener.

Saken fortsetter under bildetFORTID: Rémi Garde fikk med seg 45 kamper over tre sesonger i Arsenal. Foto: CHARLY TRIBALLEAU/AFP/NTB scanpix.FORTID: Rémi Garde fikk med seg 45 kamper over tre sesonger i Arsenal. Foto: CHARLY TRIBALLEAU/AFP/NTB scanpix.

Etter endt spillerkarriere har Garde flere ganger blitt koblet med en retur til Wengers stab på Emirates Stadium, men enn så lenge har han altså holdt seg i hjemlandet.

Garde er dog ikke lysten på å gjøre sin gode venn i England noen tjeneste - rett og slett fordi Grenier, av mange sammenlignet med tidligere Arsenal-spiller Samir Nasri, er for god.

– Har jeg lyst til å akseptere at Grenier forlater oss? Nei, han er en viktig del av prosjektet vårt her, og jeg har lyst til å bygge laget rundt ham. At han har blitt så god er fordi han har jobbet så hardt, forteller Garde til den franske sportsavisen l'Équipe.

Les også: Ljungberg tilbake i Arsenal

– Det vil ikke hindre meg

Skulle Grenier bli Arsenal-spiller, vil han få en tøff oppgave med å karre til seg en fast plass i konkurranse med spillere som Jack Wilshere, Santi Cazorla, Tomás Rosicky, Aaron Ramsey, Mikel Arteta og Abou Diaby - for å nevne noen.

Det ser ikke 22-åringen på som et problem.

– Det er stor kamp om plassene, men det er det i alle store klubber og det vil ikke hindre meg i å ta beslutningen jeg tar. Jeg er fortsatt ung, men jeg har alltid satt meg selv mål og gjort mitt beste for å nå de.

Flere fotballnyheter kan du lese på ABC Nyheter Fotball

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus