RBK-Perry: – Som en trøndersk bondefest

Nicki Niels Bille Nielsen jubler etter scoringunder eliteseriekampen mellom Rosenborg og Sarpsborg torsdag kveld på Lerkendal stadion i Trondheim. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Nicki Billie Nielsen scoret tre mål da Rosenborg slo Sarpsborg 4-2 på fotballens festdag i eliteserien torsdag. Kampen vil likevel huskes for en gedigen keepertabbe.

Rosenborg – Sarpsborg 4-2 (2-0)

19.015 tilskuere

Mål: 1-0 Nicki Bille Nielsen (33), 2-0 Nielsen (34), 2-1 Magnus Sylling Olsen (52), 2-2 Gudmundur Thorarinsson (65), 3-2 Tarik Elyounoussi (84), 4-2 Nielsen (str. 88).

Dommer: Espen Berntsen, Fart.

Gult kort: Tobias Mikkelsen, Rosenborg, Asgeir Ageirsson, Gudmundur Thorarinsson, Sarpsborg.

Lagene:

Rosenborg (4-2-3-1): Alexander Lund Hansen – Cristian Gamboa, Tore Reginiussen, Stefan Strandberg, Mikael Dorsin – Mike L. Jensen, Ole Kristian Selæs (Jonas Svensson fra 63.) – Tobias Mikkelsen (Borek Dockal fra 90.), Mikkel Diskerud (John Chibuike fra 70.), Tarik Elyounoussi – Nicki Bille Nielsen.

Sarpsborg (4-4-2): Duwayne Kerr – Claes Jørgensen, Kjetil Berge, Christian Brink, Thorarinn Ingi Valdimarsson – Mohamed Elyounoussi, Tom Erik Breive, Asgeir Ageirsson, Gudmundur Thorarinsson (Tobias Henanger fra 90.) – Martin Wiig, Magnus Sylling Olsen.

Tarik Elyounoussi sørget for avgjørelsen da han med et flott frispark sendte hjemmelaget opp i 3-2 etter 84 minutter. Fire minutter senere satte Nicki Bille Nielsen inn sitt tredje for kvelden på straffe etter at Elyounoussi ble felt. Trolig til ekstra stor glede for keeper Alexander Lund Hansen.

Se høydepunkene fra kampen her.

For det så ut til at keeperen hadde rotet vekk to poeng for Rosenborg. Først da et skudd spratt opp i ansiktet hans etter 52 minutter, slik at ballen trillet over streken. Magnus Sylling Olsen ble kreditert målet.

– Jeg har sett det på video, men vet fortsatt ikke hva som skjedde. Jeg var sikkert ikke konsentrert nok. Jeg tror ikke jeg hadde fått det til igjen. Men jeg skal gjøre det godt igjen, og jeg takker fantastiske lagkamerater for at det ble seier, sa tabbekeeperen etter kampen.

Ellevilt

Målvakten var også klar på at banen ikke hadde noen skyld i det som er en sterk kandidat til kavalkader over keepertabber. Men selv om episoden vil huskes, inneholdt kampen også en rekke andre minneverdige episoder.

– Det var en ellevill fotballkamp. Det var nesten som en trøndersk bondefest, beskrev Rosenborg-trener Per Joar Hansen.

Rosenborg var det førende laget, og Hansen mener laget viste styrke da det hadde mer å komme med på 2-2.

– Jeg teller 14-2 i sjanser til oss, og målene deres var jo egentlig ikke sjanser. Det blir ikke mer fortjent enn dette, mener treneren.

Etter 65 minutter utlignet Gudmundur Thorarinsson for Sarpsborg med et frispark som ble skrudd inn i keeperhjørnet. Men Rosenborg hadde et enormt spillmessig overtak og tok tre velfortjente poeng til slutt.

– Vi hadde kanskje for mye respekt for Rosenborg. Samtidig er det et meget godt fotballag vi møtte i dag, sa Sarpsborg-trener Brian Deane etter tapet.

Festdag

Tradisjonen med kamper dagen før nasjonaldagen startet i Trondheim i 1981 og sørger for fulle tribuner. Rosenborg skapte et stort antall sjanser før pause og hadde to forsøk avverget på streken før Nicki Bille Nielsen tok saken i egne hender.

Etter 33 minutter satte den danske angriperen inn 1-0 etter en fin pasning fra Mikkel Diskerud. Nøyaktig 80 sekunder senere sørget samme mann for å doble ledelsen, denne gang etter en strøken pasning fra Mikael Dorsin.

– Det er selvsagt veldig godt. Det handler kanskje litt om ikke å tenke for mye når sjansene kommer. Jeg tror jeg er blitt bedre mentalt, sa tremålsscoreren.

Rosenborg tok seg opp til annenplass i eliteserien. Trønderklubben er tre poeng bak serieleder Strømsgodset.