Eliteserien 10. runde Brann - AalesundBrann med ny 16. mai-triumf

FESTDAG: Brann og Fredrik Haugen sørget for god stemning på Brann Stadion. (t.v.). Her i duell Michael Barrantes. (Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix)

18-åringen Bård Finne takket for tilliten med scoring da Brann slo Aalesund 2-0 på hjemmebane i eliteserien torsdag.

Brann – Aalesund 2-0 (1-0)
17.179 tilskuere

Mål: 1-0 Bård Finne (45), 2-0 Birkir Mar Sævarsson (52).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

Gult kort: Erdin Demir, Brann, Tor Hogne Aarøy, Aalesund.

Lagene:

Brann (4-4-2): Piotr Leciejewski – Birkir Mar Sævarsson, Zsolt Korcsmar, Henrik Gjesdal, Erdin Demir – Erik Huseklepp, Fredrik Haugen (Tomasz Sokolowski fra 83.), Stephane Diarra Badji, Amin Askar – Martin Pusic (Kristoffer Larsen fra 46.), Bård Finne (Kristoffer Barmen fra 63.).

Aalesund (4-3-1-2): Sten Grytebust – Hugues Wembangomo (Tor Hogne Aarøy fra 46.), Jonatan Tollås Nation, Edvard Skagestad, Thomas S. Martinussen – Fredrik Ulvestad, Christian Myklebust (Lars Fuhre fra 71.), Fredrik Carlsen (Daniel Stensøe fra 89.) – Michael Barrantes – Leke James, Abderrazak Hamed-Allah.

Ikke siden 2002 (1-2 for Bryne) har Brann ladet opp til 17. mai med tap. Ekstra gledelig for bergenserne var det at det lokale talentet Finne markerte seg.

Les detaljert referat fra kampen

Se høydepunktene fra kampen her.

Angriperen virket giftig hele første omgang og sendte Brann i føringen på et ypperlig tidspunkt. Like før pause fikk han ballen på 11-12 meter etter et innlegg fra høyre og hamret den inn via stolpen.

– Han (Finne) er fryktelig ung, men jeg er veldig glad for at han fikk oppleve det her, sa Rune Skarsfjord til C More.

– I dag leverte vi en veldig solid første omgang, men det kostet mye krefter. I annen omgang fikk vi utfordringer, men jeg synes vi klarte å kontrollere det. Det kostet, men det var en god seier, la Brann-treneren til.

– Rart

Aalesund var absolutt med i kampen, men ble straffet igjen noen minutter etter hvilen da et passivt forsvar lot Birkir Már Sævarsson gå og gå. Islendingen forsøkte seg med venstrefoten og var noe heldig da ballen traff et AaFK-bein og gikk inn ved siden av en sprellende Sten Grytebust.

0-2 ble vanskelig å hente inn, men Aalesund hadde heller ikke marginene på sin side i jakten på redusering. Både Michael Barrantes og Leke James hadde skudd like utenfor etter rundt timen, mens Piotr Leciejewski holdt unna en god avslutning fra Fredrik Ulvestad.

– Vi gjorde en spillemessig bra kamp og vant sjansestatistikken klart. Vi sliter stadig med litt skader og sykdom. Jeg vil si vi hadde god kontroll i første omgang, og i den andre var det vi som kjørte. Det er nesten rart at vi ikke lyktes, sa AaFK-trener Jan Jönsson.

Seiersvante bergensere

Han skulle få se nok en sjanse til Aalesund åtte minutter før slutt. James lekte seg med Brann-forsvaret og spilte vegg med Tor Hogne Aarøy, men heller ikke da fikk nigerianeren ballen på mål.

James fikk også heade fra fem meter etter en corner i tilleggstiden, men ble hindret av en strålende Leciejewski-redning.

Skarsfjords gutter holdt dermed unna kampen ut og kan nok en gang stille trygt i 17. mai-tog i Bergen. Siden 2003 er det blitt åtte seirer og tre uavgjorte for Brann i vorspielet til nasjonaldagen.

– Jeg vet ikke om jeg tør å snakke om alternativet (til seier). Vi har ikke så mye valg, gliste treneren etter årets sjette hjemmeseier.