Skinstad: – Hvis Northug ombestemmer seg er døra åpen

SKUFFET: Skiforbundet og Petter Northug informerte om hans videre satsing som skiløper under en pressekonferanse onsdag ettermiddag. Langrennssjef Åge Skinstad til venstre. (Foto: Ned Alley / NTB scanpix)
SKUFFET: Skiforbundet og Petter Northug informerte om hans videre satsing som skiløper under en pressekonferanse onsdag ettermiddag. Langrennssjef Åge Skinstad til venstre. (Foto: Ned Alley / NTB scanpix)

Langrennssjef i Norges Skiforbund, Åge Skinstad, klarte ikke å hindre at Petter Northug forlot landslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Er dette en tung dag for det norske landslaget?

– Nei, tung dag blir feil. Vi har hatt en periode der vi har diskutert saker, men Petter var veldig bestemt på at han følger en indre motivasjon. Jeg har vært 100 prosent klar på at det beste for ham er å være på landslaget, at det er der han vil finne trygghet og sikkerhet for å skape gode resultater framover. Vi er uenige på det punktet, men ellers har jeg og Petter hatt fine diskusjoner, sa Skinstad til NTB onsdag.

– Hvor hardt har du prøvd å overtale ham?

– For meg var det viktigst å fortelle hva dette vil innebære for ham. Hva vil han gå glipp av og hvilke muligheter forsvinner. Det å prøve å overtale passer veldig dårlig i min lederstil. Vi må ha tro på folk som har tro på vårt opplegg og som vil være med.

Reaksjon: – Et veldig merkelig valg av Northug

Angrefrist

– Du sa på pressekonferansen at han får en angrefrist. Hvor lang og vid er den?

– Angrefristen gjelder så lenge Petter er god nok til å forsvare en plass på landslaget. Hvis han ombestemmer seg står døra åpen.

– Frykter du at de som skal betale gildet for ham skal kollidere med skiforbundets sponsorer?

– Nei. Når det kommer til sesongen, så gjelder det for alle på andre team at de automatisk går i vårt tøy med våre sponsorer når de kommer i landslaget. Når han går for Norge, er han en del av det med våre sponsorer.

Bakgrunn: Northug bryter med landslaget

For stor?

– Er Petter Northug blitt for stor for landslaget?

– Jeg føler absolutt ikke det. Han har vært veldig ydmyk i samtalene med meg. Han sier til meg at han har hatt veldig mange fine og gode år på landslaget, men han ønsker nå å se framover på en litt annen måte.

– Han vil ikke si hvem som skal være med i teamet hans, frykter du at han skal stjele noen fra landslaget?

– Nei, det frykter jeg overhodet ikke.

– Men tror du det?

– Nei, jeg tror det heller ikke.

– Er du trygg på at Northug vil få et godt opplegg fram mot OL?

– Hvis Petter gjør det han vet er nødvendig og er heldig med å unngå sykdom og skader, så er jeg rimelig sikker på at han kommer til å trene og forberede seg på en utmerket måte, mente Skinstad.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus