Ivanovic ble helten i ny Chelsea-triumf

VANT: Selv om Benfica var best vant tilslutt Chelsea Europa League. Foto: Martin Meissner.
VANT: Selv om Benfica var best vant tilslutt Chelsea Europa League. Foto: Martin Meissner.

To og et halvt minutt på overtid steg serberen Branislav Ivanovic til værs og headet inn 2-1-målet som ga Chelsea-seier over Benfica i onsdagens europaligafinale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den dramatiske avslutningen gjorde at Chelsea ble historisk. Laget vant en ny europacup under ett år etter at det vant mesterligaen. I likhet med Ajax, Bayern München og Juventus har engelskmennene vunnet både cupvinnercupen, europaligaen (tidligere UEFA-cupen) og mesterligaen.

– Det er en enorm følelse. Laget fortjener dette. Vi har hatt en vanskelig sesong med mange kamper. Nå er det tid for feiring, jublet Ivanovic ifølge UEFAs nettsted.

Benfica-keeper Artur sto helt stille og så på da headingen gikk over ham og i mål.

Chelsea-manager Rafael Benítez kunne notere seg for nok en triumf. Tidligere har spanjolen ført Valencia til seier i UEFA-cupen og Liverpool til seier i mesterligaen.

Torres herlige revansje

En stund så det ut til at utskjelte Fernando Torres skulle bli den største helten. Få har fått mer kjeft enn ham de siste årene. 1-0-scoringen i finalen var et stikk mot alle kritikerne.

59 minutter var spilt da Juan Mata flikket et langt utkast fra Petr Cech videre til landsmannen. Torres var iskald i det rette øyeblikket, rundet elegant Artur og satte ballen i det åpne buret. Torres har scoret seks mål på de fem siste kampene i europaligaen.

– Det var en krevende vei til Amsterdam og en veldig tøff kamp. Prestasjonen i første omgang var langt fra god nok. Vi måtte endre innstilling, og i annen omgang så du forskjellen, sa spanjolen.

Men det gikk bare sju minutter før Benfica, som akkurat hadde lagt om fra én til to spisser, utlignet. César Azpilicueta handset soleklart. Straffen satte giftige Oscar Cardozo midt i målet. Der satt den bra ettersom Cech hadde kastet seg til venstre.

Best

Benfica var klart best i 1. omgang, men ikke god nok i de avgjørende øyeblikkene. Nevnte Cech ble ikke satt på de store prøvene.

Chelsea var tamme før pause. Laget virket bakpå hele veien. Kampen tok seg opp etter hvilen. Da skjedde det mer foran målene til begge lag.

Torres ble kanskje snytt for et straffespark da det gjensto 15 minutters spill, men dommeren vinket spillet videre. Spissens fall ble nok vel teatralsk.

Veteranen Frank Lampard kunne fort ha avgjort to minutter før ordinær tid var over, men det knallharde skuddet gikk i overliggeren.

På overtiden satt den for de blå. London-klubben tok en ny tittel.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus