Northug-konkurrent: – Jeg synes det er veldig merkelig

RIVALER: Emil Jönsson stusser over valget til Petter Northug om å stå utenfor landslaget kommende sesong. (Arkivfoto: NTB scanpix)
RIVALER: Emil Jönsson stusser over valget til Petter Northug om å stå utenfor landslaget kommende sesong. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Svenske Emil Jönsson ville aldri forlatt landslaget. Han mener det er uheldig dersom Petter Northugs brudd med landslaget handler om å tjene penger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug og Emil Jönsson kniver ofte mot hverandre i skiløypa.

Nå tar svensken bladet fra munnen etter at nordmannen onsdag offentliggjorde at han forlater landslaget for å kjøre sitt eget treningsopplegg mot kommende sesong.

– Det er helt rett dersom han gjør dette for prestasjonene. Gjør han det for økonomisk vinning og mister støtten fra laget, er det kanskje ikke helt rett. Men jeg stoler på at dette er en riktig beslutning av ham, sier Jönsson til Expressen.

27-åringen er overrasket over at den norske skikongen skal trene seg på egenhånd i sommer.

– Jeg synes det er veldig merkelig. Jeg hadde ikke gjort det, for jeg skulle ha vondt for ikke å være med i gjengen. Man skal uansett konkurrere hele vinteren. Det må gå an å løse det på en annen måte.

Bakgrunn: Northug bryter med landslaget

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus