Bertrand: Europaligaen er siste sjanse

TRAVEL SESONG: Ryan Bertrand ser frem til kampen mot Benfica som blir London-klubbens 68. kamp for sesongen. Foto: Olly Greenwood.
TRAVEL SESONG: Ryan Bertrand ser frem til kampen mot Benfica som blir London-klubbens 68. kamp for sesongen. Foto: Olly Greenwood.

Kun seier er godt nok i europaligafinalen dersom Chelseas sesong skal «reddes», fastslår venstrebacken Ryan Bertrand.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For den regjerende mesterligavinneren har det vært en lang sesong med mange kamper og varierende resultater. Siste sjanse til å hente en tittel kommer mot Benfica i onsdagens finale i Amsterdam.

Bertrand er klar på at spillerne vil føle at de har underprestert i 2012/13-sesongen dersom den ender uten sølvtøy.

– Det går an å si at vi har underprestert med tanke på at vi startet sesongen med mulighet til å vinne sju trofeer.

– Slik det er blitt, har dette kanskje vært den mest utfordrende sesongen Chelsea noen gang har hatt. Spillerne har måttet grave dypt og kjempe til siste minutt i hver kamp for å nå finalen. Forhåpentlig kan vi få hendene våre på et trofé, sier Bertrand i et intervju med Reuters.

Roser Benítez

Forsvarsspilleren sier han og lagkameratene ønsker å gi den midlertidige manageren Rafael Benítez en perfekt avskjed. Spanjolen blir trolig erstattet av Real Madrid- og eks-Chelsea-sjef Jose Mourinho.

– Vi vil definitivt la Rafa ta farvel med stil. Det ville vært fantastisk for oss, for ham og for hele klubben etter denne opp og ned-sesongen vi har hatt.

Benfica-kampen blir sesongens 68. for Chelsea. Bertrand sier han er imponert over måten Benítez har rullert spillerne for å holde alle i form.

– Han har passet på å hvile spillere nå og da, og når du ser tilbake på sesongen er det klart at det trengtes. Det er ikke lett når du må ta i bruk hele troppen, men Rafa har gjort en god jobb.

Ikke mett

Ett av målene for sesongen har Chelsea-spillerne allerede nådd. Frank Lampard scoret begge målene da Aston Villa ble slått 2-1 på bortebane lørdag, og dermed er London-klubben (3.-plass) sikret en sjanse i mesterligaen til høsten.

– Du må gi kreditt til guttene, for vi har ikke den største troppen. Om du ser på Manchester City på 2.-plass har de spilt 51 eller 52 kamper, mens vi nærmer oss 70. Og tenk på all reisingen vi har gjort. Det viser hvor hardt vi har jobbet, sier Bertrand.

Som 22-åring fikk han starte på venstrekanten i finaleseieren over Bayern München i mesterligaen i fjor. Bertrand er klar til å brette opp ermene om han får sjansen igjen mot Benfica onsdag.

– Mesterligaen var den store gulroten for meg, og det vil den nok fortsatt være om 10 år. Det er ganske rart å tenke på den måten, men selv om jeg har vunnet turneringen stopper det ikke her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus