Neville tror Rooney vil ombestemme seg

BLIR?: Wayne Rooney, her i forbindelse med sesongavslutningen hjemme på Old Trafford søndag, ønsker seg vekk fra Manchester United. Men eks. United-back Gary Neville tror spissen blir i klubben. (Foto: Scanpix)
BLIR?: Wayne Rooney, her i forbindelse med sesongavslutningen hjemme på Old Trafford søndag, ønsker seg vekk fra Manchester United. Men eks. United-back Gary Neville tror spissen blir i klubben. (Foto: Scanpix)

Tidligere Manchester United-back Gary Neville ser at noe plager Wayne Rooney, men tror stjernespissens nærmeste støttespillere vil få ham på bedre tanker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag ble det kjent at Rooney for annen gang i United-karrieren har bedt om å bli solgt fra klubben. 27-åringen var utelatt fra årets siste hjemmekamp og har hyppig vært koblet til andre storklubber som Bayern München, Chelsea og Paris Saint-Germain.

Avtroppende United-manager Alex Ferguson sa at klubben nekter å godta overgangskravet og mente Rooney trenger tid til å tenke. Han får støtte av sin tidligere elev, Sky Sports-eksperten Gary Neville.

– Wayne er en person med følelser, og man har sett de siste månedene at han ikke har vært seg selv. Han spiller med hjertet utenpå drakten og kjemper mot hver dommeravgjørelse, men han har vært litt fraværende på banen. Du kan se at noe er galt, sier Neville til Sky Sports.

Les også: Ferguson takket for seg med seier

– Ingen dans på roser

Den tidligere landslagsbacken er klar på at Manchester United er riktig klubb for Rooney. Neville innrømmer at han selv hadde tunge stunder under sine 19 United-sesonger, men mener for mange spillere velger feil ved å dra til utlandet.

– Jeg har sett spillere gå til Real Madrid og andre storklubber i Europa. De ønsker alltid å komme tilbake.

– Om du spiller for denne klubben i 20 år, er det ingen dans på roser. Du sliter mentalt noen ganger. Han (Rooney) vil måtte gå gjennom vanskelige perioder, sier Neville.

Trenger råd

Neville tror at spissens familie og agenten Paul Stretford vil spille viktige roller de kommende ukene.

– Det er snakk om en god gutt. Han trenger å omgi seg med familien og medspillerne. De som har vært der for ham i lang tid, vil få ham til å ombestemme seg. Han er ikke en fyr som vil ta forhastede beslutninger, men han trenger folk som gir ham gode råd.

– Om noen uker er han på tur med England (landslaget). Deretter trenger han en sommerferie før han forhåpentligvis ønsker å fortsette som Manchester United-spiller. Dette er den eneste klubben han bør spille for, sier 38-åringen.

Siden overgangen fra Everton i 2004, har Wayne Rooney rundet 400 kamper og scoret 197 mål for United.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus