Eliteserien 9. runde Tromsø - Sarpsborg 08 5-0Utklassing i Tromsø

ENKELT: Tromsø og Magnus Andersen (t.h.) fikk ingen problemer mot Sarpsborg 08. (FOTO: Rune Stoltz Bertiniussen/NTB Scanpix)

Tromsø spilte ut hele sitt register og påførte Sarpsborg sitt første bortetap for sesongen i eliteserien i fotball søndag. TIL vant hele 5-0.

Tromsø – Sarpsborg 5-0 (1-0)
4266 tilskuere

Mål: 1-0 Magnus Andersen (26), 2-0 Remi Johansen (49), 3-0 Zdenek Ondrasek (63), 4-0 Johansen (77), 5-0 Steffen Nystrøm (90).

Dommer: Tore Hansen, Feda.

Gult kort: Christian Brink, Asgeir Ageirsson, Sarpsborg.

Lagene:

Tromsø (4-2-3-1): Marcus Sahlman – Hans Julius E. Nordbye, Adnan Causevic, Jaroslav Fojut, Ruben Kristiansen – Remi Johansen (Josh Pritchard fra 81.), Ruben Yttergård Jenssen – Magnus Andersen, Thomas Kind Bendiksen, Morten Moldskred (Steffen Nystrøm fra 77.) – Zdenek Ondrasek.

Sarpsborg (4-2-3-1): Duwayne Kerr (Christian Kroglund Sukke fra 73.) – Claes Jørgensen, Kjetil Berge, Christian Brink, Jeremy Berthod (Berat Jusufi fra 62.) – Tom Erik Breive, Asgeir Ageirsson – Magnus Sylling Olsen, Gudmundur Thorarinsson, Thorarinn Ingi Valdimarsson (Mohamed Elyounoussi fra 51.) – Martin Wiig.

Remi Johansen x 2, Magnus Andersen, Zdenek Ondrasek og Steffen Nystrøm sørget for en overlegen hjemmeseier på Alfheim.

Se høydepunkter og mål fra kampen

– Vi har ventet på at vi skulle få en slik storseier, og omsider fikk vi den. Dette var det desidert beste jeg har sett av Remi Johansen. Han var overalt og gjorde en vanvittig kamp, sa TIL-trener Agnar Christensen til NTB.

Les detaljert referat fra kampen

Sarpsborg kom til Tromsø som eliteseriens hittil eneste ubeseirede bortelag, men det ble tidlig klart at dette ikke var østfoldingenes dag.

– Vi har mange skader, og det kan være litt av forklaringen på denne kampen. Men vi møtte et bra fotballag i dag, sa Sarpsborg-trener Brian Deane.

Allerede etter seks minutter markerte Remi Johansen seg med en suser fra 25 meter, men forsøket gikk i krysstanga og ut. Johansen spilte for øvrig en praktfull kamp på Tromsøs midtbane.

Tromsø tok en høyst fortjent ledelse etter 26 minutter, men ikke uten litt hjelp. Magnus Andersen snappet en grusom tversoverpasning fra Christian Brink og kunne nærmest spasere ballen mellom beina på Sarpsborg-keeper Duwayne Kerr.

Sarpsborg på sin side skapte det lille som var på dødballer. Nærmest Sarpsborg-scoring kom faktisk TIL-spiss Zdenek Ondrasek etter et hjørnespark, da tsjekkeren var millimeter unna et selvmål.

Kampens definitive høydepunkt kom fire minutter ut i annen omgang. Remi Johansen startet godt inne på Sarpsborgs banehalvdel, forserte, spilte vegg med Magnus Andersen i Sarpsborgs 16-meter og hamret inn Tromsøs annet mål.

Zdenek Ondrasek økte til 3-0, mens Johansen satte inn sitt annet mål for dagen 13 minutter før slutt og ble tatt av banen på tampen til stående ovasjoner. Rett før slutt sørget Steffen Nystrøm for 5-0.

– Det stemmer bra om dagen, og det var ekstremt artig i dag. Jeg har vel aldri scoret to mål i en kamp. Jeg må innrømme at jeg fikk litt frysninger da jeg ble tatt av banen, sa Johansen.

Begge lagene spiller borte på norsk fotballs festdag, 16. mai. Tromsø gjester Vålerenga, mens Sarpsborg tar turen til Lerkendal hvor Rosenborg venter.